F.T.

La sfârşitul săptămânii, peste 500 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai pompierilor, ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova au acționat pentru verificarea respectării măsurilor în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2.
În marja acţiunilor, au fost controlate peste 500 de obiective/locații (societăți comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate peste 3.000 de persoane și verificate peste 400 de mijloace de transport public în comun. Activităţile s-au circumscris Hotărârii nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.
Reprezentanţii IPJ Prahova evidenţiază, într-un comunicat de presă, şi câteva exemple.
Astfel, „agenţii din cadrul Biroului Rutier Ploiești împreună cu polițiști din cadrul Serviciul Județean de Poliție Transporturi Prahova și polițiști locali au acționat pentru verificarea transportului de persoane în regim taxi. Au fost controlate peste 50 de autovehicule, iar polițiștii au avertizat verbal peste 20 de persoane despre necesitatea purtării măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura.
Totodată, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, dintre care opt pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020.
O altă acţiune s-a desfăşurat în mijloacele de transport în comun, stațiile acestora, precum și la societăţi comerciale. Oamenii legii au avertizat peste 80 de persoane despre necesitatea purtării măștii de protecţie astfel încât să acopere nasul și gura”.