Fundaţia Regală Margareta a României lansează selecţia naţională pentru bursele Tinere Talente 2021, tinerii putând aplica până pe 18 decembrie pentru a deveni bursieri ai programului în cea de-a 14-a ediţie a acestui proiect, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.
Programul Tinere Talente se adresează tinerilor care studiază la liceele şi universităţile de muzică şi arte vizuale şi care provin din familii cu venituri reduse. Programul creează astfel oportunităţi egale pentru tinerii artişti români, oferindu-le şansa de a-şi dezvolta potenţialul, de a-şi exprima talentul şi de a se afirma, indiferent de mediul social din care provin.
Selecţia naţională pentru bursierii anului 2021 este deschisă către elevi şi studenţi de la liceele şi universităţile de muzică şi arte din toată ţara, cu vârste cuprinse între 14 şi 24 de ani. Selecţia are loc în două etape, care presupun iniţial evaluarea dosarului candidaţilor în luna decembrie, apoi evaluarea artistică, realizată în luna ianuarie de către un prestigios juriu de specialitate compus din personalităţi din lumea artei, potrivit sursei citate.
Dosarul complet se trimite până la data de 18 decembrie, la adresa de e-mail: tineretalente@principesa.ro iar rezultatele vor fi anunţate în februarie 2021.
Detalii despre criteriile de eligibilitate şi metoda de aplicare se regăsesc pe https://www.tineretalente.org/index.php/2020/11/03/fundatia-regala-margareta-a-romaniei-lanseaza-o-noua-selectie-pentru-programul-de-burse-tinere-talente-editia-2021/.
Programul include beneficii şi oportunităţi, care sunt oferite pe perioada unui an calendaristic şi care îi pot ajuta pe tinerii artişti în construirea unei cariere: burse de dezvoltare artistică, un program de mentorat intergeneraţional şi activităţi de promovare.
În 2021, în condiţiile pandemiei, activităţile programului Tinere Talente vor fi adaptate şi mediului virtual, iar promovarea bursierilor va căpăta noi forme de manifestare, incluzând o serie de evenimente neconvenţionale. Bursele individuale pentru dezvoltare artistică, în valoare de până la 2.000 euro, pot fi folosite pentru achiziţionarea materialelor şi a instrumentelor necesare desfăşurării activităţii artistice sau pentru participări la cursuri sau la diverse concursuri, festivaluri şi expoziţii în ţară şi în străinătate; sesiunile de mentorat intergeneraţionale oferă tinerilor şansa de a interacţiona cu personalităţi ale vieţii artistice şi culturale, iar masterclass-urile şi ateliere de creaţie susţinute de artişti consacraţi îi sprijină în desăvârşirea aptitudinilor; promovarea creaţiilor artistice ale tinerilor către public se realizează prin crearea unor portofolii artistice şi prin participarea la concerte, recitaluri şi expoziţii organizate de Fundaţie şi parteneri.
Prin bursele Tinere Talente, Fundaţia Regală Margareta a României asigură valorificarea unor talente reale, oferindu-le tinerilor o adevărată rampă de lansare şi aducându-i cu un pas mai aproape de împlinirea unui destin artistic.
Programul naţional Tinere Talente este susţinut de parteneri şi sponsori, dar şi prin donaţii individuale colectate prin SMS la 8864 cu textul Artă, prin care publicul poate dona 4 euro lunar în cadrul campaniei România are nevoie de artă, precizează sursa citată.