S-a tras cortina peste sezonul hipic 2020 de pe Hipodromul Ploieşti, unul derulat în condiţii speciale din motivele ştiute şi în care s-au căutat soluţii pentru ca iubitorii turfului să poate urmări, chiar şi prin intermediul transmisiilor live de pe youtube, desfăşurarea „ostilităţilor”.
După un an în care doar prima reuniune a beneficiat și de aportul publicului și în care s-a reușit respectarea pe cât posibil a programului competițional, ultima ”întâlnire” pe Hipodromul Ploiești a fost una ”complexă”, cu nu mai puțin de 5 curse de trap (dintre care premiile Fortuna Gold și Fortuna Silver au adunat nu mai puțin de 19 trăpași la start, în total) și două de gallop, Jockey Club România făcând eforturi importante pentru păstrarea tradiției curselor destinate rasei pur sânge englez.
În cursele de trap, aşa cum se obişnuieşte, s-a pus capăt stagiunii cu „Premiul de Închidere – Fortuna Gold”, cursă ce a avut la start bună parte dintre cei mai buni cai de pe hipodrom şi în care s-a impus, deloc surprinzător, unul dintre favoriţi, armăsarul General de Bry, după un finish pasionant, cu iapa Saya Best CD, sosirea fiind decisă pe ultima sută de metri.
În celelalte curse de trap ale zilei s-au impus Topospeed Southwind (Premiul Teba), Haiti The Best (Premiul Turdas), Detoxicated (Premiul Tiţa) şi Hera Yamm (Premiul Tutana – Fortuna Silver).
Cele două curse de galop ale zilei, organizate în parteneriat cu cei de la Jockey Club Român (care a asigurat un fond de premiere de 10.000 de lei pentru aceste două alergări), au fost câştigate de Nordic Blue – jockeu Valentin Atanasov (premiul Alexandru PLagiano), respectiv Ainmire (jockeu Virgil Ion Munteanu, premiul Ecoelectric).
A fost ultima reuniune din acest an, cel mai probabil, cursele pe Hipodrom urmând să fie reluate la sfârșitul lunii februarie, începutul lunii martie din 2021, concluziile sezonului tocmai ”închis” urmând să fie prezentate într-un număr viitor al ziarului nostru.