Asociaţia Se Poate şi Vitalia Salubritate Prahova organizează mâine, 21 noiembrie a.c, o acţiune de plantare de pomi în cadrul depozitului de deşeuri din Băicoi , în zona numită şi „Valea Lui Dan”. Aceasta se va desfăşura pe o suprafaţă de aproximativ 2 ha, unde se vor planta… 10.000 de noi speranţe verzi !În sprijinul celor doi parteneri, se alătură cu multă ambiţie şi voluntarii Asociaţiilor DOWNPLUS Bucureşti şi Asociaţia pentru Dialog şi Valori Universale Bucureşti.
Cunoscută pentru campaniile de plantare organizate în ultimii ani (în fotografie fiind surprinsă o asemenea activitate, derulată în 2018) – inclusiv în comuna Lipăneşti – e cu atât mai lăudabil că Asociaţia Se Poate îşi continuă în acest context dificil activităţile de responsabilitate socială, susţinută fiind de parteneri care slujesc aceeaşi cauză comună a activităţilor de protejare a mediului şi, prin acesta, a vieţii însăşi, adăugând acum şi o nouă dimensiune – aceea de a nu aştepta vremuri mai bune, ci a grăbi ca vremurile să devină mai bune. Şi fiecare proiect care alătură unui obiectiv concret şi o speranţă, şi o motivaţie, şi un argument al solidarităţii, al voluntariatului constructiv e cu atât mai valoros!
De altfel, numele proiectului – «Plantează Speranţa pentru viitor» – nu este ales deloc întâmplător. „În această perioadă de incertitudini la nivel mondial, trebuie să fim mai uniţi în a face lucruri frumoase pentru natură şi mediul înconjurator. Un mediu sănătos este remediul perfect împotriva maladiilor, împotriva calamităţilor naturale şi de aceea este important să acţionăm în favoarea naturii”, consideră Daniel Enăchescu – preşedinte al Asociaţiei Se Poate, adăugând: ”Vom fi doar 50 de voluntari inimoşi care ne propunem să plantăm 10000 de puieţi de salcâm pe o suprafaţă de 2 hectare”.
« Activităţile grupului Vitalia, de gestionare a deşeurilor, sunt esenţialemente activităţi de utilitate publică sau industrială şi sunt indisolubil legate de mediu, una dintre principalele noastre preocupări fiind reducerea la minimum a impactului acestei activităţi asupra mediului înconjurător.
Convingerea noastră este aceea că, pentru o dezvoltare durabilă și sustenabilă a colectivităților, a societății în ansamblul ei și în general a umanității, mizele economice, sociale şi de protecţie a mediului trebuie abordate într-un mod unitar », apreciază, la rândul său, Octavian Morariu, preşedinte al grupului de societăţi Vitalia, care desfăşoară activităţi de sortare, tratare şi depozitare deşeuri municipale şi industriale, dar şi de colectare deşeuri din sectorul terţiar în judeţele Prahova şi Bistriţa Năsăud.