De cele mai multe ori, sarbatoarea de Black Friday are loc in prima jumatate a lunii Noiembrie atunci cand multe magazine desfasoara aceasta campanie cu multe oferte la reduceri pentru cumparatori.

Anul acesta Black Friday România se organizează pe 11 noiembrie pentru anumite magazine online însă, din experiența anilor trecuți, perioada de reduceri poate fi extinsă, de unele magazine, peste întreg week-end-ul sau chiar pot exista două week-end-uri cu oferte. Acest lucru se întâmplă pentru că oamenii participă într-un număr extrem de mare la aceste sesiuni de shopping și au nevoie de mai mult timp pentru a vâna ofertele din diferite domenii. Dar ce iubim atât de mult Black Friday?

Cupoanele și codurile de reduceri ne dau încredere și ne fac fericiți

Științific vorbind, conform unui studiu de la Universitatea Claremont din California, reducerile pe care le primești de la comercianți au un efect pozitiv asupra creierului. După ce a măsurat nivelul de oxitocină pe un eșantion de femei care primiseră cupoane de reduceri, neurologul Paul Zak a descoperit că acestea aveau un nivel mai ridicat al hormonului iubirii și încrederii. În cadrul aceluiași studiu se arată că shopping-ul la reducere acționează și ca terapie de reducere a stresului. Același Paul Zak spunea că tindem să construim o relație foarte personală cu anumite magazine online și să le accesăm în mod constant, chiar și fără un scop anume, în momentele de relaxare.

Vânătoarea de comori este palpitantă

Trebuie să recunoaștem, femeile sunt înnebunite după shopping, iar în ultimii ani au devenit din ce în ce mai pasionate de cumpărăturile online, tocmai pentru că pot accesa o varietate infinită de produse, într-un timp scurt, de pe canapeaua de acasă. Imaginează-ți cum te simți să găsești rochia preferată la cel mai mic preț, să-ți permiți bijuteria la care visezi de un an de zile sau să-ți cumperi botine de dama de la Fashion Days,  chiar în toiul sezonului rece.

Însă, de Black Friday, și bărbații devin dependenți pentru că oferta este atât de variată, pornind de la haine și accesorii, până la electrocasnice, mașini sau chiar vacanțe, încât nu ai cum să reziști tentației.

Ai ocazia să cheltuiești mai puțin pe cadourile pentru sărbători

Pentru că Black Friday are loc cu puțin timp înaintea sărbătorilor de iarnă, îți creează cea mai bună oportunitate pentru a cumpăra cadouri pentru întreaga familie și pentru câțiva prieteni apropiați. Dată fiind varietatea de obiecte la reduceri este imposibil să nu găsești ceva pentru fiecare. Astfel, faci economie în bugetul pentru sărbători și îți iei și grija cadourilor de pe cap. Așa că vei fi pregătit din timp, nu va mai trebui să alergi după cadouri în agitația din perioada premergătoare Crăciunului și te vei putea relaxa în voie la un ceai cu scorțișoară, înainte de Ajun.