Fără punct câștigat în ultimele două etape și ajunsă pe poziția a 10-a în clasamentul la zi al eșalonului secund, la trei lungimi distanță de ultimul loc care permite accesul în faza play-off, formația ploieșteană are nevoie ca de aer de o victorie care să o scoată, cât nu este prea târziu, din pasa neagră în care a intrat în ultima perioadă. Astăzi, de la ora 17.00, „lupii” revin pe „Ilie Oană”, pentru confruntarea cu Gloria Buzău, din cadrul penultimei etape ce se va disputa, în acest an, în cadrul sezonului regular, spre deosebire de alte meciuri, de această dată, echipa ploieșteană fiind cea care poate avea un avantaj creat datorită coronavirusului, mai mulți jucători buzoieni fiind indisponibili din acest motiv! Atenție, există chiar posibilitatea ca meciul să nu se joace, totul depinzând de felul în care se va ”dezvolta” epidemia de coronavirus la echipa lui Ilie Stan, oaspeții efectuând luni și marți o nouă testare cu o serie de jucători care acuză simptome specifice bolii! Vor lipsi, cu siguranță, de la Gloria, ploieșteanul Constantin Stoica, Ciprian Petre – cel mai experimentat jucător al echipei, Huiban, fiind incerți și Chică-Roșă, Stoian, Ioniță, astfel că oaspeții se vor prezenta într-o formulă departe de varianta ideală, la ora meciului!
Două partide au mai rămas de jucat, în campionat, în 2020, și, pentru a avea o iarnă în care să-și poată face, în continuare, calcule pentru promovare, „lupii” sunt nevoiți să scoată maximum posibil din ele. Prima dintre confruntări este programată să se desfășoare pe arena „Ilie Oană”, iar petroliștii vor primi replica Gloriei Buzău, o formație clasată pe poziția a opta, dar care s-a descurcat extrem de bine, până acum, pe teren străin. Buzoieni n-au suferit decât o singură înfrângere în deplasare, la Timișoara, cu Ripensia, plecând, în schimb, cu punct sau puncte de la Mioveni, Constanța, Călărași, Slatina și Craiova!

Petrolul a găsit tot mai greu drumul spre gol, având un golaveraj slab, de doar +6, prea puţin pentru o echipă care, în teorie, vrea să promoveze

În schimb, elevii lui Viorel Moldovan au avut dificultăți serioase pe propriul teren, însă, deja, nu mai au timp să se gândească la ceea ce a fost, ci la ce va fi. Victoria, în contextul actual, devine aproape vitală, pentru că este important ca, la momentul în care se va trage cortina peste anul 2020, diferența față de zona play-off și de locurile promovabile direct să rămână în limite controlabile pentru cele șase etape ce vor mai rămâne de disputat, din sezonul regular, în 2021. Se așteaptă mai mult de la toată lumea, dar, mai ales, de la jucătorii ofensivi, Balint, Beleck, fiind ”rugați” să respecte ce scrie în… fișa postului la ”atacant” : anume să marcheze!
Pentru meciul din această seară, petroliștii au primit și vești bune, în condițiile în care și-au recuperat mare parte dintre jucătorii indisponibili la ultimele două meciuri. Practic, exceptându-i pe Diarra și Enache, ambii accidentați, toți ceilalți componenți ai lotului sunt apți din punct de vedere fizic, Viorel Moldovan având, astfel, mai multe soluții la îndemână decât la precedentele confruntări.
Întâlnirea va începe la ora 17.00, și va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Sorin Costreie (Buftea) – Szabo Gero (Cluj Napoca) și Gabriel Ion Catană (Târgoviște). Ca observatori au fost delegați Liviu Seceanu (Galați) și Marian Lumânare (București).

Şi ”Liga Suporterilor Tabarcea” îl vrea demis pe Moldovan!

O altă grupare importantă a fanilor petroliști – ”Liga Suporterilor Constantin Tabarcea” s-a aliat contestatarilor antrenorului Viorel Moldovan, căruia i se cere demisia! După ADGA și Peluza I, cei din Liga Suporterilor au luat poziție, diferența față de celelalte comunicate fiind aceea că doar Moldovan este ”ținta” imediată, și mai puțin conducerea, în timp ce finațatorii beneficiază de ”credit”, în continuare.

Toată suflarea suporterilor petrolişti îl vrea pe Moldovan demis

”Petrolul traversează una dintre cele mai negre perioade ale existenței sale zbuciumate iar valul uriaș de incompetență și de lipsă de profesionalism tinde să sufoce clubul. Situația e critică, eșecul face parte din cotidian, iar pentru asta nu răspunde nimeni.Ultimele două ediții de campionat, dezastruoase și de tristă amintire par a fi o imagine blândă dacă ne uităm la coșmarul pe care îl trăim azi. Și toate acestea pentru că antrenorul nu a știut, nu știe și nu va ști niciodată să conducă un vestiar, nu a fost capabil să alcătuiască un lot în care valoarea să fie criteriul principal de selecție, nu reușește, după atâta timp, să așeze echipa în teren, astfel încât fiecare jucător să dea randament maxim pe postul care i se încredințează, este conflictual, orgolios și nu are nicio fărâmă de tact pedagogic, nu are minimul de decență pentru a-și da demisia după înfrângerea istorică din meciul cu Aerostar Bacău.
Pentru toate cele de mai sus și pentru încă multe altele, Liga Suporterilor Constantin Tabarcea îi solicită președintelui Costel Lazăr DEMITEREA IMEDIATĂ A ANTRENORULUI VIOREL MOLDOVAN.
Este și așa extrem de târziu, acest lucru ar fi trebuit să se întâmple imediat după egalul de acasă cu CSM Slatina.
Iar dacă președintele nu are dorința, putința și determinarea necesare să facă acest lucru atunci putem considera că Petrolul Ploiești este o căciulă prea mare pentru el și atunci va fi necesar ca și Costel Lazăr să facă un pas în spate.
Ați vrut liniște. Ați avut-o! Poate chiar prea multă. Acum e vremea deciziilor. A acțiunii. Pentru binele Petrolului” – este mesajul celor mai ”conservatori” dintre suporterii ploieșteni, venit chiar înaintea partidei cu Gloria Buzău.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEvenimente
Articolul următorVorbe înțelepte