George Marin

Miercuri, în ultimul meci programat la turneul ploieștean de handbal feminin contând pentru prima etapă a Ligii Florilor, CSM București a zdrobit pur și simplu echipa din Buzău. „Tigroaicele” au condus și cu 15 goluri, practic făcând un bun antrenament pentru viitoarele partide din Liga Campioanelor. Astfel, am văzut-o pe Bazaliu jucând atât de multe minute cum nu a jucat niciodată, alăturându-i-se și alte handbaliste mai puțin prezente pe teren în partidele anterioare. Fără Neagu, în recuperare după infecția cu Covid, bucureștencele au făcut ce au vrut pe teren. Cu o poartă bine securizată de o apărare de mare gabarit și cu două portărițe în bună formă, Grubisic și Dedu, CSM s-a impus la pas în fața unei echipe care a făcut nenumărate greșeli de mânuire a balonului, mai ales în prima parte. De unde a reieșit și uriașa diferență de scor de la pauză.
CSM București – SCM Gloria Buzău 32-20 (19-6). Principalele marcatoare: Moisă (Chiper) 6 goluri, Bazaliu, Dembele 5, Pintea 4, respectiv, Iuganu 5, Livrinikj 4.
Ieri, în primul meci al zilei, Dacia Mioveni și Măgura Cisnădie au oferit un meci vioi, dar presărat cu foarte multe ratări de ambele părți. Abnegația cu care a luptat nou-promovata din Mioveni a estompat diferența de experiență. Astfel, acel 0-6 „înghiţit” din start de argeşene a fost transformat în 10-9 la pauză. Experienţa mai bogată le-a ajutat pe ardelence să preia conducerea după pauză, iar fetele din Argeş s-au ţinut scai până aproape de final.
De remarcat evoluţiile portarilor Elena Voicu (Măgura) – bună, şi Olivia Nanu (Dacia) – excelentă.
Dacia Mioveni – Măgura Cisnădie 21-26 (10-9). Principalele marcatoare: Georgescu 7 goluri, Banciu 5, respectiv Radojevic 6, Gjorgijevska 5, Zych 5, Tătar 4, Lisewska 3.
Tot ieri, a jucat și Activ Prahova Ploiești – grupare nou-promovată, aflată la debutul în prima ligă şi cu un lot decimat ca urmare a cazurilor de Covid-19 înregistrate – evoluând împotriva echipei din Brăila, meci încheiat cu victoria celor de lângă Dunăre, scor 28-15 (15-6), despre care vom reveni în ediţia următoare.
Reamintim că Universitatea Cluj a câștigat (10-0) prin forfaitul echipei din Chișinău-Criș, care a avut mai multe cazuri de Covid-19.