Media zilnică de amenzi dată de poliţia prahoveană: peste o sută

F.T.

Dacă ar fi numai ziua şi amenda pentru nerespectarea măsurilor anti Covid, mai treacă- meargă !
Dar, când poliţia prahoveană sancţionează, în medie, cel puţin o sută de persoane pe zi, atunci n-ai cum să nu îţi pui întrebarea: „Sunt conştienţi oamenii ăştia care aud la tot pasul despre îmbolnăviri, despre morţi, despre lipsa locurilor în spitale, despre izolări la domiciliu, despre carantină, de pericolul care ne paşte?”
Este drept, miercuri, poliţia prahoveană a dat „numai” 74 de amenzi. Numai că, marţi, cifra acestora a fost de 153 ! Iar luni, 172 ! De-aici rezultă şi media de cel puţin o sută pe zi, despre care am amintit mai sus.
O altă întrebare care se impune: „Bun, poate unii dintre dumneavoastră nu credeţi în existenţa acestui virus. Dar, din respect pentru majoritatea acelora care se tem să nu se îmbolnăvească – ei şi apropiaţii lor -, nu puteţi purta o amărâtă de mască ?
O altă nedumerire: oamenii aceştia- la poliţişti facem referire – chiar trebuie să stea de pază pentru sănătatea noastră? Întrebăm, fiindcă în fiecare comunicat de presă pe care IPJ Prahova îl transmite se specifică foarte clar: oamenii legii acţíonează în primul rând preventiv! Mai pe înţelesul tuturor, nu au normă la amenzi pentru nerespectarea măsurilor anti Covid, dacă la acest lucru vă duce gândul.
controale-politie-covid19Acestea fiind scrise, iată şi comunicatul de presă primit ieri de la poliţia prahoveană. Îl redăm integral: „În ultimele 24 de ore, peste 300 de polițiști și polițiști locali au acționat în echipe mixte, constituite prin Ordin al Prefectului, pentru verificarea modului în care se respectă prevederile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Astfel, au fost verificate 509 obiective/locații (societăți comerciale, restaurante, terase, parcuri,mijloace de transport în comun, gări), fiind legitimate 2.537 de persoane și verificate 592 de autovehicule (dintre care 374 mijloace de transport în comun). Pentru neregulile constatate au fost aplicate 74 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare totală de 3.800 de lei.
Pe parcursul activităților de control, polițiștii aduc la cunoștința cetățenilor necesitatea, dar și obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise din județul Prahova, cum ar fi: piețe, târguri/oboare, gări, autogări, stații pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă, cu excepția persoanelor care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante și a copiilor cu vârsta mai mică de 5 ani.
Vă reamintim faptul că polițiștii acționează preventiv, însă față de abaterile de la normele în vigoare vor fi luate măsurile legale care se impun. Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2”.
Aşadar, citiţi, voi cei care  credeţi în scenarii care întrec orice închipuire, măcar pasajul care începe la modul „Vă reamintim că poliţiştii acţionează preventiv…”.