Mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului, cunoscut pentru evitarea purtării măștii de protecție și catalogarea pelerinajelor drept „vaccinul lui Dumnezeu”, a murit din cauza COVID-19, a anunțat mitropolia sârbă ieri, potrivit Agenţiei Reuters, preluată de Agerpres.
Amfilohie Radovic, în vârstă de 82 de ani, a fost cunoscut drept naționalist sârb fervent care a exercitat o influență politică importantă în această țară.
Mitropolitul a fost diagnosticat cu coronavirus în 6 octombrie și a fost internat într-un spital din Podgorica de la data respectivă.
Amfilohie a apărut frecvent în public fără mască de protecție iar în timpul unei ceremonii legată de praznicul Sfântului Vasile de Ostrog, un episcop din secolul XVII canonizat, a afirmat că pelerinajul și sfântul considerat făcător de minuni sunt „vaccinul lui Dumnezeu”.
„Ar fi bine ca oamenii de știință contemporani să inventeze vaccinul… dar înainte de a fi găsit… există un vaccin aici care a funcționat de-a lungul secolelor”, a afirmat acesta la Mănăstirea Ostrog din apropierea capitalei Podgorica.