ACS Fotbal Comuna Recea – FC Petrolul Ploiești 1-2 (0-0)

Marcatori: Oiță (47)/Buhăescu (67, pen., 72)
ACS Recea: Bota (cpt) – Potcoavă (78 Mărieș), Oiță, Bakmaz, Ispas – Micaș (86 Balha), Akhmatov – Luboya, R. Rus (28 Urs), Vasalie (78 Jucan) – M. Coman. Antrenor: Nicolae Constantin.
FC Petrolul: Kitanov – Mendoza, Meijers, Huja, Țicu – Nir Lax (68 Balint) – Bratu (61 Constantinescu), Salifu (61 Ekollo), Roige (cpt) (84 Răuță), Diarra – Buhăescu (84 Saim Tudor). Antrenor: Viorel Moldovan.
Au arbitrat: Florin Mihai Marcu (Oradea) – Gero Szabo (Cluj Napoca) și Ioan Alexandru Corb (Satu Mare).
Arbitru de rezervă: Claudiu Ștef (Tg. Mureș).
Observatori: Zoltan Tamaș (Odorheiu Secuiesc) și Vasile Rad (Arad).
Cartonașe roșii: Bakmaz (24)/Diarra (89).

Cu om în plus din prima repriză, după o eliminare în tabăra echipei din Recea, Petrolul a reuşit să evite… duşul rece şi să scape de un rezultat ruşinos şi periculos în deplasarea de pe terenul codaşei maramureşene! S-a terminat 2-1 pentru galben-albaştri, nu fără emoţii.
Croatul venit din …Indonezia, Ante Bakmaz, a luat două galbene în doar câteva minute, uşurând misiunea unei echipe pregătite de Viorel Moldovan plină de străini, omogenitatea fiind, desigur, cel mai mare “duşman” al echipei ploieştene, care încă este în căutarea unei formule ideale. La Recea, pe un teren extrem de greu, petroliștii au avut parte de un start de partidă dificil, în fața unei echipe care a ținut să arate că nu degeabă obținuse patru puncte din șase în confruntările cu Rapid și U Craiova. Trupa lui Nae Constantin a avut primele două ocazii, dar Kitanov, aflat la debutul său în „galben-albastru”, a salvat la șutul din apropiere expediat de Oiță (8), pentru ca, un minut mai târziu, Luboya să reia, din 7-8 metri, puțin pe lângă butul din dreapta!
7-recea-2„Lupii” au replicat cu o lovitură liberă executată de Buhăescu (13), de la 18 metri, dar pe direcția lui Bota, acesta reușind să respingă în corner, iar lucrurile păreau să intre pe un făgaș favorabil, după ce Bakmaz a văzut două „galbene” în decurs de doar opt minute, plecând, astfel, la vestiare încă de la jumătatea primei reprize. Totuși, până la pauză, tabela nu s-a „dezghețat”, asta și pentru că arbitrul de centru Florin Marcu nu a văzut un fault comis asupra lui Roige (41), iertând-o, astfel, pe echipa gazdă de o lovitură de pedeapsă!
Culmea, a fost nevoie de o reuşită a gazdelor, semnată de “predestinatul” Oiţă (vă mai amintiţi ce autogol îşi dădea, în urmă cu un an, în Pandurii-Petrolul 0-1?!), după pauză, pentru ca “lupii” să se trezească, un penalty provocat de acelaşi jucător, Oiţă, aducând în joc Petrolul, care a egalat prin Buhăescu, de la punctul cu var, apoi a obţinut victoria, prin reuşita aceluiaşi Buhăescu, în min. 72.
Cu bulgarul Kitanov – debutant între buturi, un plus evident, mai ales prin siguranţa arătată pe final, şi cu Huja în teren din primul minut (fără ca portughezo-românul să convingă “din prima”), Petrolul s-a chinuit rău, pe un teren greu, desfundat, dar a terminat cu bine, obţinând puncte vitale pentru rămânerea în zona locurilor de play-off.