De ieri, Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploieşti este gazda Campionatelor Naţionale de Gimnastică Ritmica pentru Junioare Mici, Junioare și Senioare, competiţie la care sunt prezente şi sportive ale secţiei de profil a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, pregătite de antrenoarele Simona Puiu şi Liliana Băescu. Campionatele se desfăşoară fără spectatori, conform normelor de sănătate publică instituite de autorităţi, pentru a restrânge răspândirea noului coronavirus. Însă, concursul poate fi urmărit în direct online, pe canalul de youtube Rhythmic Star.
Ieri, au evoluat cele mai mici dintre concurente, junioarele de la categoria a IV-a, precum şi junioarele de categoria a III-a, la un obiect (cele de 11 ani – minge) şi la două obiecte (cele de 12 ani – minge şi cerc). Astăzi, competiţia va începe de la ora 9:30, cu sportivele de la categoria a III-a (măciuci şi panglică), la ora 14:40 fiind programat debutul întrecerii junioarelor (coardă şi minge), iar senioarele vor intra pe covorul de concurs cu începere de la ora 18:30 (cerc şi minge).
Mâine, întrecerea va debuta tot de la ora 9:30, cu programul junioarelor (măciuci şi panglică), senioarele urmând să încheie evenimentul, cu începere de la ora 14:15 (măciuci şi panglică).