• Sepsi va evolua în EuroCup

Miercuri seară, în Turcia, echipa românească Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a evoluat în preliminariile Euroligii feminine de baschet, împotriva puternicei formații spaniole Spar Girona. În lotul echipei din țara noastră s-a regăsit şi jucătoarea ploieşteană Ioana Ghizilă (foto, în stânga), în vârstă de 23 de ani, aceasta fiind rezervă în formaţia antrenată de Zoran Mikes.
Sepsi a ratat calificarea pe tabloul principal al celei mai importante competiții intercluburi din Europa, pierzând partida de miercuri, gruparea iberică desprinzându-se decisiv în partea a doua a meciului şi impunându-se cu scorul de 76-54 (19-13, 12-15, 21-14, 24-12).
Ioana Ghizilă a evoluat doar 2 minute şi 53 de secunde, perioadă în care a reuşit o intercepţie şi a ratat singura sa aruncare la coş.
Frida Eldebrink a fost cea mai eficientă jucătoare de la Spar Girona cu 15 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții. Rebekah Gardner de la Sepsi a marcat 24 de puncte la care a adăugat 6 pase decisive, 4 recuperări și 4 intercepții. Doar patru jucătoare de la Sepsi și-au trecut numele pe lista marcatoarelor. În afara americancei Gardner, Rebecca Tobin a înscris 17 puncte, Ruzickova a avut 10 puncte, iar Părău a adunat 3 puncte.