V. Stoica

Datele oficiale de ieri au arătat că epidemia de coronavirus este deja greu de stăpânit în județul Prahova, iar transmiterea comunitară a virusului SARS Cov 2 este probabil în creștere, având în vedere că ieri au fost raportate din nou foarte multe cazuri noi de infectare – 163 de prahoveni fiind diagnosticați în urma testărilor.
Astfel, de la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova 7301 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul prahovenilor testați pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, 245 au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimul deces asociat infecției cu SARS-CoV-2 a fost înregistrat la o persoană de sex masculin de 63 de ani, cu comorbidități.
Grav este că, dintre cele 163 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, din județul Prahova, cele mai multe fac parte din categoria de vârstă de până la 50 de ani, ieri fiind din nou înregistrate multe cazuri în rândul copiilor, zece la număr!
Și mai îngrijorător este faptul că dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, 358 sunt ocupate, ceea ce înseamnă că doar 20 de locuri mai erau ieri libere pentru eventualele cazuri nou apărute care necesitau internarea în spital.
La Terapie Intensivă, de câteva zile nu mai sunt locuri libere în unitățile medicale care aveau paturi alocate bolnavilor cu coronavirus.