V.Stoica

Direcția de Sănătate Publică Prahova a identificat un nou focar de SARS-CoV-2 la Centrul de Servicii Sociale Sfântul Andrei din Ploiești, acolo unde șapte persoane au fost depistate cu noul coronavirus. Dintre acestea, cinci sunt angajați ai centrului, iar două persoane fac parte din rândul beneficiarilor, având vârste de 4 și 18 ani. Salariații s-au izolat la domiciliu, copiii rămânând sub supraveghere medicală, izolați, în centru, unde a fost făcută și dezinfecția spațiilor.
Cele șapte persoane depistate la centrul social de la Ploiești fac parte din cele 145 nou confirmate cu SARS Cov 2 în doar 24 de ore și raportate ieri la prânz. Practic, de la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 7583 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2.
Ieri, dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienților cu coronavirus, 357 erau ocupate, iar la ATI nu mai existau paturi libere pentru pacienții infectați cu coronavirus.
Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până ieri a fost de 30.245 (în acest număr nefiind incluse și testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.
De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 1.840 decizii de izolare și 9.323 decizii de carantină.