Petrolul a pierdut cu Farul, apoi a învins clar Reșița și Ripensia Timișoara, după 3 etape echipa fiind oarecum ”în grafic” pentru obiectivul propus – calificarea în play-off, apoi, promovarea, care se va juca… la primăvară!
După două prestații care au ”rotunjit golaverajul”, victorii la scoruri mari, 4-0, respectiv 5-0, pentru elevii lui Viorel Moldovan vine un meci ”interesant”, o deplasare la Miercurea Ciuc, astăzi, la orele 18,00, un joc care, dacă va fi adjudecat, indiferent de scor, va face din echipa ploieșteană o favorită certă, clară, la primele locuri. Nici egalul nu e chiar rău, dar victoriile rămân victorii, așa că vom putea face o evaluare corectă a potențiualului echipei, mai ales că aceasta începe să se stabilizeze – formula de echipă fiind una din ce în ce mai aproape de varianta ideală.

Juniorii merg la ”Elite”

Formația ploieșteană va participa cu echipele de juniori U19 și U17 în Liga Elitelor, competiția rezervată celor mai valoroase cluburi din țară. Federația Română de Fotbal a stabilit componența seriilor pentru fiecare dintre cele două campionate, acestea fiind identice la ambele categorii de vârstă.
fcp-eliteAstfel, cu 24 de echipe înscrise la start, împărțite, pe criterii geografice, în două grupe, FC Petrolul Ploiești va face parte din Seria Est, alături de AFC Botoșani, Academica Clinceni, ACS Kids Tâmpa 2015 Brașov, Sepsi OSK Sf. Gheorghe, LPS Buzău, Viitorul Constanța, Dinamo București, ACS Sport Team București, FC FCSB, FC Voluntari și Concordia Chiajna.
Se va juca în sistem tur-retur, fiecare cu fiecare, iar, la finalul sezonului regular, primele două clasate din cele două serii vor merge în etapa semifinală.
Pentru Liga Elitelor „U19” au drept de joc sportivii născuți în 2002 și mai tineri, cu obligativitate folosirii, pe toată durata jocului, a cel puțin doi jucători născuți în 2003, în vreme ce întrecerea „U17” este rezervată fotbaliștilor născuți în 2004 și mai mici. FC Petrolul „U19” este antrenată de către Victor Roșca, în vreme ce FC Petrolul „U17” îl are la timonă pe Gheorghe Liliac.
Prezentăm, în continuare, programul complet pe care îl vor avea reprezentantele „galben-albaștrilor” pe parcursul turului, prima etapă fiind programată să se desfășoare pe data de 26 septembrie:
Etapa 1 (26 septembrie):
SC FCSB – FC Petrolul Ploiești;
Etapa 2 (03 octombrie):
AFC Botoșani – FC Petrolul Ploiești
Etapa 3 (10 octombrie):
FC Petrolul Ploiești – Academica Clinceni
Etapa 4 (17 octombrie):
Dinamo București – FC Petrolul Ploiești
Etapa 5 (24 octombrie):
FC Petrolul – FC Voluntari
Etapa 6 (31 octombrie):
Concordia Chiajna – FC Petrolul
Etapa 7 (07 noiembrie):
FC Petrolul – LPS Buzău
Etapa 8 (14 noiembrie):
ACS Sport Team București – FC Petrolul Ploiești
Etapa 9 (21 noiembrie):
FC Petrolul Ploiești – Sepsi OSK Sf. Gheorghe
Etapa 10 (28 noiembrie):
ACS Kids Tâmpa Brașov – FC Petrolul Ploiești
Etapa 11 (13 martie):
FC Petrolul Ploiești – Viitorul Constanța
Partidele se dispută în cuplaj, primul începând, de regulă, meciul echipelor „U19”, urmat, la distanță de două ore, de cel al formațiilor „U17”. Returul va debuta pe data de 20 martie.

Programul etapei I

LPS Buzău – AFC Botoşani
ACS Sport Team Bucureşti – Concordia Chiajna
ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – FC Voluntari
ACS Kids Tâmpa Braşov – SC Dinamo 1948 SA
FC Viitorul Constanţa – FC Academica Clinceni
SC Fotbal Club FCSB SA – ACS Petrolul 52