V. Stoica

Jandarmii montani de pe Valea Prahovei au intervenit, sâmbătă, pentru a apăra câteva grupuri de turiști de urși sau de câini hoinari sau câini de la stânele din zona de munte a județului Prahova.
În urma unui apel la 112, venit din partea unor persoane care se aflau pe un traseu din munții Baiului, jandarmii au intervenit pentru a-i apăra pe aceștia de câinii de la o stână. Pentru că nu și-a chemat câinii deveniți agresivi, ciobanul a fost sancționat.
Al doilea apel a venit din zona zona Piatra Arsă, unde un alt grup de persoane a avut de-a face tot cu câini agresivi. Un incident similar s-a petrecut pe traseul dintre Babele și Crucea Caraiman, unde alte trei persoane s-au speriat de niște câini aflați în zonă, în acest caz, jandarmii montani din Sinaia au fost sprijiniți și de salvamontiștii de pe platoul Bucegi.
Pe de altă parte, nici urșii nu au lipsit, pentru că la Azuga, o ursoaică cu trei pui a ieșit în calea unor bicicliști care au intrat în panică și au solicitat și ei ajutorul jandarmilor.
Jandarmii montani au coborât toate persoanele cu bine în stațiuni, fără ca acestea să aibă nevoie de îngrijiri medicale.