F. T.

Romsilva a postat pe pagina sa de Facebook „imagini impresionante” de pe traseul Piatra Arsă-Cabana Caraiman-Monumentul Eroilor din Parcul Natural Bucegi.
În acest context, este reamintit faptul că, „începând cu anul 1928, Valea Prahovei este străjuită de un monument-simbol – Crucea Eroilor, ridicată pe vârful muntelui Caraiman între 1926 și 1928, la o altitudine de 2291 metri, înaltă de 28 metri și executată din profile paduri PH 1de oțel, fiind dedicată memoriei eroilor căzuți în Primul Război Mondial în luptele de pe valea Prahovei.
Parcul Natural Bucegi, situat în centru ţării, fiind este unul dintre cele 22 de parcuri administrate de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, având o suprafaţă de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.
De asemenea, instituţia care administrează pădurile româneşti mai aminteşte faptul că „pe raza Parcului Natural Bucegi sunt amenajate 52 de trasee turistice, pe patru magistrale, care străbat întregul parc, marcate cu benzi roșii, galbene și albastre, precum și cruce albastră”.