F. T.

În perioada 16 – 22 septembrie a.c., Reţeaua Europeană a Poliţiilor Rutiere – ROADPOL pune în aplicare proiectul RoadPOL Safety Days, destinat conștientizării de către participanții la traficul rutier a riscurilor la care se expun dacă nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice. Potrivit unui comunicat de presă al MAI, proiectul este susținut de Comisia Europeană şi are ca obiectiv „concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora”.
În acelaşi context, s-a sperat ca ziua de ieri – 17 septembrie 2020 – să fie „ o zi fără persoane decedate din accidente rutiere produse pe drumurile din Europa”. În perioada menţionată, poliţiştii rutieri de la toate inspectoratele judeţene din ţară – desfășoară activități informativ – preventive în trafic, „în vederea prevenirii implicării în evenimente rutiere a conducătorilor auto și a celorlalți participanți și vor înmâna conducătorilor auto, în vederea completării, ,,Angajamentul meu pentru zilele siguranței ROADPOL”. (…)
Tototadă sunt purtate discuții cu participanții la trafic pentru conștientizarea importanței respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la adaptarea vitezei la condițiile de drum, păstrarea distanței între vehicule, conducerea sub influența alcoolului, oboseala la volan, utilizarea telefonului mobil, precum şi portul centurii de siguranță” (Comunicat Poliţia Română).