Petrolul – Ripensia Timișoara, un nou meci de 1 solist!? Așa ar prezice orice parior, diferențele între cele două echipe fiind imense, în favoarea galben-albaștrilor…
Și, totuși, pentru 3 puncte, astăzi, de la orele 19,30, pe arena ”Ilie Oană”, trebuie muncă, muncă, muncă și, desigur… un pic de noroc, pentru că, la fotbal, la sport, dacă nu este și norocul cu tine un pic, pățești ce a pățit Petrolul cu Rapid, ca să dăm un exemplu recent!
Petrolul – Ripensia, contând pentru etapa a treia a eșalonului secund nu este un meci dinainte câștigat, dar, dacă nici acum nu se va obține o victorie, chiar că trebuie ”făcut ceva”, inventat altceva, pentru că, atenție, formația ploieștenă nu a mai obținut un succes pe teren propriu de pe 22 februarie! Când învingea Dunărea Călărași, după acest meci din ediția trecută de campionat, ”de tristă amintire”, urmând remiza cu Farul, apoi cele două rezultate negative din play-off, 0-0 cu Rapid și 1-2 cu FC Argeș și, acum, în noul sezon, din nou o ”piedică”, tot din partea Farului Constanța, scor 2-1 pentru ”marinari”.
Deci, orice, numai ce trebuie nu…
Iar pregătirea meciului cu Ripensia (trupă care, să spunem, a început foarte slab sezonul, pierzând, 4-1 cu Universitatea Craiova) este una care ar trebui să capaciteze la maximum echipa, Viorel Moldovan alegând să intre în cantonament centralizat de duminică, la prânz, cu mai bine de 48 de ore înainte de fluierul de start! Două nopți de cazare, vreo… 8 mese, totul pentru a se prezenta ”băieții” bine la meci și să nu se mai rateze puncte aiurea!
Deci, mergeți pe 1 solist!

Petrolul transferă, transferă, transferă!

Revenire pentru Liga 1 – așa se poate concluziona ultima mișcare a Petrolului, care l-a buhaescutransferat ieri pe atacantul Vasile Buhăescu, jucător care a contribuit, în stagiunea 2010-2011, la promovarea „lupilor” în primul eșalon. Acesta se întoarce pe „Ilie Oană” pentru a completa un compartiment, cel ofensiv, unde în ultimele sezoane a fost ”suferință”, la propriu! Ultima dată la FC Argeș (pentru care are chiar 2 prezențe în Liga I în actualul sezon, bifând minute în teren în eșecurile cu Botoșani și Media, din primele două runde), Buhăescu – jucător de 32 de ani, a semnat cu formația ploieșteană un angajament valabil până la finalul acestui sezon.
Ultimul transferat are experiență la nivelul primei divizii, acolo unde a bifat 110 prezențe pentru FC Vaslui, Daco-Getica București și, acum, așa cum spuneam mai sus, FC Argeș. Noul atacant al „galben-albaștrilor” a mai jucat, de-a lungul carierei, pentru Concordia Chiajna, ASA Tg. Mureș, Metalul Reșița, CS Mioveni și Olimpia Satu Mare. Tricoul Petrolului l-a mai îmbrăcat în ediția 2010/2011 a Ligii 2, atunci când a evoluat în 13 meciuri, marcând 5 goluri.

Zasavițchi are șanse mari să plece

Dacă, la capitolul transferuri, aproape în fiecare zi apare ceva nou, Petrolul va trebui să se zavazichidespartă de alți fotbaliști, lotul avut acum la dispoziție de antrenorul Viorel Moldovan fiind ”supradimensionat”, cu mai bine de 30 de fotbaliști prezenți, zi de zi, sub comanda sa, astfel că, în cel mai scurt timp, lista va trebui să se … subțieze. Dacă în privința portarului Cezar Lungu lucrurile sunt clare, acesta urmând să părăsească echipa, la capitolul ”jucători de camp” se va face o evaluare, printre cei care au șanse mici să continue la Petrolul fiind și moldoveanul Eugen Zasavițchi, venit de la CSM Minaur Baia Mare acum câteva săptămâni și care a jucat 4 minute ”oficiale” în meciul cu Farul.
Fostul jucător ale echipelor Dacia Chișinău, FC Veris (Rep. Moldova), Trakai (Lituania), GKS Tychy (Polonia), Jonava (Lituania), FC Kalju (Estonia), Dnyapro Mogilev (Belarus) va negocia ”despărțirea”, Petrolul fiind un club cu adevărat serios și la acest capitol, pentru că majoritatea jucătorilor care au reziliat contractele au plecat cu compensații financiare ”interesante”. De exemplu, despre Hamza se spune că a luat 3-4 salarii la plecare, iar tunisianul, se știe, nu avea chiar ”doi bani” contract. Acum, despinde de Zasavițchi cât va fi de ”inspirit” la negocieri, mai ales că, peste Prut, ”hârtiile” ajung mai greu și, în general, nu se prea controlează! Iar ”curățenia” lotului va avea loc cu siguranță, chiar antrenorul Viorel Moldovean declarând, după amicalul pierdut cu 8-2 la Voluntari, că ”unii dintre cei care au fost în teren vor părăsi echipa”, iar cel mai înainte menționat… a fost!