F. T.

Anchetatorii din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieştghicitoarei au reţinut miercuri seară, pentru 24 de ore, două femei care ar fi înşelat diverse persoane – atât din ţară, cât şi din străinătate – prin metoda „ghicitul”.
Iniţial, trei „ghicitoare” au fost ridicate de către poliţiştii ploieşteni, în urma unei descinderi efectuate la o locuinţă din Ploieşti.
„Din cercetări, a rezultat faptul că activitatea infracțională a acestora s-ar fi desfășurat în perioada aprilie 2019 – august 2020, când persoanele bănuite ar fi înșelat, prin metoda «ghicitului», 10 persoane domiciliate în țară și în străinătate. Părțile vătămate ar fi fost racolate prin difuzarea de anunțuri în mediul on-line. În urma perchezițiilor au fost ridicate bunuri care par a face obiectul activității infracționale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la 200.000 de lei”, se menţionează într-un comunicat de presă al IPJ Prahova.
Poliştii ploieşteni au fost susţinuţi în probarea activităţii infracţionale şi ridicarea aşa-ziselor ghicitoare de către lucrători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, beneficiind şi de suportul tehnic al Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției Române.