Echipa de baschet fete „U14” a CSM Ploieşti este medaliata cu bronz a sezonului „2019-2020”, în urma victoriei obţinute ieri în finala mică a turneului din Parcul Municipal Ploieşti Vest, în faţa celor de la Olimpia Bucureşti. Fetele pregătite de Loredana Munteanu şi Corina Savu s-au impus cu 49-26 (9-11, 7-6, 9-4, 24-5), la capătul unei partide în care abia după pauză au reuşit să se desprindă decisiv, în prima repriză lăsând impresia că încă sunt afectate de ratarea calificării în finala mare a campionatului.
Pentru CSM Ploieşti, au jucat: Daria Iordăchescu (15 puncte), Agnes Zane (9), Ioana Savu 7 (1×3), Karina Munteanu (6), Daria Tănase (5), Natalia Belhamra (4), Alexia Apostolache, Cristina Grigore, Alexia Dedu, Andreea Dumitru, Daria Trican şi Olivia Sandu.
Mulţumită, în primul rând, de faptul că sportivele au avut o finalitate a sezonului, antrenoarea echipei ploieştene, Loredana Munteanu, ne-a declarat: „Aşa cum am mai spus şi în perioada în care ne antrenam online, era important să se găsească o soluţie pentru desfăşurarea turneelor finale, iar fetele să încheie un an de muncă prin participarea la competiţia care stabileşte laureatele. Referitor la medalia obţinută, sunt convinsă că puteam mai mult, dar ne-a lipsit o inspiraţie, o fracţiune de secundă în care să luăm decizia bună în joc, iar asta ne-a costat în finala grupei. Poate a fost dorinţa prea mare de victorie, poate a fost presiunea jocului, dar important este să învăţăm din greşeli şi să sperăm că va veni şi vremea noastră, după doi ani la rând în care am obţinut medaliile de bronz. Una peste alta, noi le mulţumim celor care au făcut posibilă desfăşurarea turneelor finale, începând cu federaţia, continuând cu autorităţile locale din Ploieşti şi încheind, chiar, cu părinţii fetelor, care au fost alături de noi atât acum, cât şi în dificila perioadă de pregătire parcursă în ultimele luni”.
Fetele repetă performanţa din sezonul anterior, atunci când obţineau, la „U13”, medaliile de bronz în turneul de la Sfântu Gheorghe şi încheie ediţia de campionat „2019-2020” cu un bilanţ de 15 victorii şi 5 înfrângeri. Din păcate, din cauza sistemului propus de federaţie la acest turneu final „special”, fără semifinale, CSM Ploieşti termină în urma unei formaţii, Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, care a avut un sezon cu 11 victorii şi 8 eşecuri şi pe care a învins-o clar în cele două confruntări din sezonul regulat: 57-46 şi 62-28.
Campioană naţională la fete “U14” a devenit, la fel ca şi în urmă cu un an, ACS Dan Dacian Bucureşti, care s-a impus cu 50-40 în finala cu Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe. În meciul pentru locurile 5-6, Rookies Oradea – CSŞ Craiova 42-22. Locul al 7-lea a fost ocupat de ACS Champions CSŞ Nr. 6 Bucureşti.