F. T.

Oamenii legii din cadrul Postului de Poliție Baba Ana au fost sesizați vineri seara, în jurul orei 19, 30, că pe fondul cinegetic nr. 8 Ciorani „un bărbat desfășoară posibile activități de braconaj cu ajutorul unui câine” (comunicat IPJ Prahova). Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar pe câmpul dintre localitățile Ciorani și Sălciile au depistat un bărbat din localitatea Sălciile care încerca să părăsească zona, fiind însoțit de un câine din rasa ogar.
Potrivit reprezentanţílor poliţiei prahovene, „persoana bănuită este cercetată și în alte cauze penale, iar în urma administrării probatoriului s-a dispus reținerea acesteia pentru 24 de ore. Câinele – din rasa ogar – se află în custodia Adăpostului de câini comunitari Târgșoru Vechi, până la finalizarea cercetărilor.
Ancheta este desfăşurată de către poliţişti specializați în arme, explozivi şi substanţe periculoase din cadrul IPJ Prahova, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru braconaj cinegetic, faptă prevăzută de art. 42 alin. 1 lit. d din Legea nr. 407/2006, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil”.