România este un important contributor la securitatea Alianţei NATO, mai ales într-o regiune de o asemenea semnificaţie geostrategică, a afirmat, ieri, la Bucureşti, comandantul Comandamentului Aliat Întrunit al NATO de la Napoli, amiralul Robert P. Burke, cu ocazia împlinirii a cinci ani de la înfiinţarea Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est, potrivit Agerpres.
„Este o onoare pentru mine să fiu aici, în Bucureşti, astăzi, pentru a sărbători cea de-a 5-a aniversare a Comandamentului Multinaţional de Divizie Bucureşti. Sunt recunoscător pentru sprijinul extraordinar pe care ţara dumneavoastră îl oferă în găzduirea diviziei. România este un important contributor la securitatea Alianţei NATO, mai ales aici într-o regiune de o asemenea semnificaţie geostrategică. Lumea noastră este de o complexitate crescândă, avem de-a face cu un mediu cu provocări din partea adversarilor şi competitorilor în fiecare domeniu operaţional, dar, cu toate că înfruntăm provocări, le înfruntăm împreună”, a declarat Robert P. Burke la sediul Comandamentului din Bucureşti. El a adăugat că NATO îşi reafirmă dorinţa de a trăi în pace cu toate popoarele şi guvernele.
„Cu toate acestea, aşa cum ne precizează tratatul, suntem hotărâţi în eforturile noastre de a ne apăra colectiv şi de a păstra pacea şi stabilitatea. Comandamentul Multinaţional de Divizie este vital pentru atingerea acestui scop, reprezintă o dovadă tangibilă a angajamentului NATO de a descuraja şi la nevoie de a apăra regiunea euroatlantică”, a spus amiralul.