ajf PH2În prezența reprezentanților a aproximativ 90 de echipe afiliate, din județ, Asociația Județeană de Fotbal Prahova a organizat, la Strejnic, Adunarea Generală a acestui for, subiectul principal pe ordinea de zi fiind adoptarea unui nou statut, adaptat celui „cadru”, al Federației Române de Fotbal.
Statutul, ca de altfel și toate celelalte puncte de pe ordinajf PH1ea de zi pentru care a fost nevoie „să se ridice mâna”, a trecut votul în unanimitate”, întreaga întâlnire fiind una mai degrabă plină de îngrijorare privind… ce va urma. Concluzia- una singură: dacă nu se va găsi o soluție pentru a da drumul activității la nivel de amatori, dar și pentru copii și juniori, viitorul fotbalului la acest nivel va fi o problemă.
Printre cei care au luat cuvântul s-a numărat și reprezentantul Școlii Federale de Antrenori, Valentin Sinescu, colaborator al AJF pe partea de organizare cursuri pentru acordarea Licenței UEFA tip C.
Discuțiile au atins și scenariile pentru sistemul competițional la eventuala reluare a activității, fiind clar că aceste scheme pentru sezonul 2020-2021 sunt mai degrabă „teorii”, atât timp cât nu se știe momentul repornirii fotbalului amator!
În rest, întâlnirea, lipsită de „tradiționalismul” din trecut, poate fi considerată un exemplu pentru aceste vremuri, chiar dacă toată lumea își dorea… să fie altfel: delegații au purtat mască, au respectat distanțarea socială, au completat formularele epidemiologice.
Să sperăm că a fost prima și ultima dată și se va reveni la normal!