F. T.

Poliţiştii prahoveni au reluat acţiunile de prevenire şi, implicit, de sancţionare a celor care nu respectă prevederile legale privind prevenirea răspândirii COVID – 19.
În acest context, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Prahova, “în noaptea de 12 spre 13 septembrie a.c., angajaţi ai Poliției Mizil au organizat, în localitate, o acțiune în urma căreia au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 2.000 de lei”.
De asemenea, conform aceleiaşi surse (poliţia prahoveană), “în ziua de duminică, 13 septembrie a.c., polițiștii din Vălenii de Munte au efectuat, în intervalul orar 17:00-19:00, mai multe filtre care au avut ca scop, în primul rând, tot respetarea măsurile de combatere și prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2. (…)”. Au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 4.000 de lei, atât pentru nerespectarea măsurilor impuse de Legea 55/2020, cât şi pentru abateri la regimul rutier.
“Şi în Ploieşti – mai precizează IPJ Prahova –
au fost organizate, tot duminică, acţiuni pe aceeaşi linie a limitării răspândirii COVID-19, în urma controalelor, fiind aplicate zeci de sancțiuni în valoare totală de aproximativ 40.300 de lei (aici fiind incluse şi unele sancţiuni date pentru nerespectarea regimului rutier – n.n.)”.