Petrolul a disputat, ieri, un nou meci de pregătire, tot în compania unei alte formații de eșalon trei, Metalul Buzău. După ce au bătut Focșaniul, miercuri, „lupii” s-au impus cu scorul de 3-1 (2-0) și în fața buzoienilor, golurile fiind marcate de către Mirza Halvadzic, Mihai Nițescu și Mario Bratu.
Viorel Moldovan a profitat de ultima verificare de dinaintea startului sezonului pentru a vedea la lucru câțiva jucători noi pe care i-a avut în probe în această vară, câțiva fotbaliști care au evoluat mai puțin în precedentele meciuri, fiind clar că dintre cei utilizați ieri nu se vor regăsi în primul unsprezece, cel puțin cu Farul, prea mulți dintre ei. Astfel, ieri, în formula de start a „lupilor” și-au făcut apariția fundașul central Harallamb Qaqi (26 ani, ultima dată în Cipru, la Alki Oroklini), jucător născut în Albania, dar având și cetățenie greacă, mijlocașul suedez Mirza Halvadzic (24 ani, ultima dată la BK Lunds) sau mijlocașul moldovean Eugen Zasavitschi (27 ani), la fel cum s-a consemnat și debutul fundașului stânga belgian Joeri Poelmans, cel care, după cum se știe, a semnat deja un angajament cu „galben-albaștrii”.
Iar unul dintre nou-veniți a deschis scorul chiar în debutul întâlnirii, Halvadzic (4) înscriind cu un șut excelent, expediat de la 25 de metri, în vinclul din stânga portarului buzoienilor. Apoi, Mihai Nițescu (27) a punctat pentru 2-0, propulsând balonul, din marginea careului mare, lângă bara din stânga, dar, până la pauză, Metalul a redus din handicap, Bardaș (37) stabilind scorul primei reprize: 2-1.
După reluare, Bratu (61) a refăcut diferența de două lungimi, tânărul mijlocaș al „lupilor” surprinzându-l pe portarul oaspeților cu o lovitură liberă de la 20 de metri, lateral dreapta, executată la colțul scurt.
Petrolul a început disputa cu un „11” alcătuit din Lungu – Ben Levy, Ad. Nicolae, Qaqi, Poelmans – Zasavitschi – Constantinescu, Halvadzic, Nițescu, Bratu – Bucur, pentru ca în partea secundă să mai intre Alexandru Dumitru, un mijlocaș născut în 2001, care și-a făcut junioratul în Spania.
După testul de ieri, petroliștii intră pe ultima linie dreaptă a pregătirilor în vederea startului noului sezon, marți, de la ora 19.30, urmând să primească vizita „marinarilor” de la Farul Constanța, în etapa de debut a stagiunii 2020-2021 a Ligii 2.