Fostul președinte al Petrolului, Marius Stan, a plecat ”cu scandal” de la echipă, fiind dat afară după ce și-a anunțat candidatura la primăria municipiului Galați, funcție pe care o mai deținuse și în trecut. Stan (care între timp se pare că nu va mai candida la fotoliul de edil !?) nu s-a împăcat cu ideea că a fost ”executat” din acest motiv, după câteva luni de ”liniște” apelând la instanțele fotbalistice pentru a-și primi drepturile financiare trecute în contract.
Astfel, pentru că a avut un angajament ”beton” ,acesta a reușit să câștige aproape 6 salarii întregi (suma pe care o are de încasat depășind, conform unor surse, 20.000 de euro), aferente perioadei ianuarie – iunie 2020, Stan pierzând însă celelalte ”capete de cerere” (a solicitat și primele aferente acestei perioade). Până să se vadă cu banii în cont, Stan mai are însă de așteptat un pic, Petrolul având 5 zile timp pentru a depune recurs, demers care va amâna plata o perioadă. Banii, să-i piardă, nu prea mai are cum!

Şedinţă de analiză şi decizie

În această după-amiază, conducerea Petrolului se întâlnește pentru a face analiza sezonului de eșalon secund recent încheiat, unul în care, din păcate, obiectivul promovării a fost, din nou, ratat. Prinicipalul punct pe ordinea de zi pare a fi numirea unui nou staff tehnic, după ce contractul lui Costel Enache s-a încheiat, Edward Iordănescu fiind numele cel mai des vehiculat la acest moment, ordinea de zi cuprinzând și alte subiecte importante, cum ar fi campania de transferuri din această vară, programul de pregătire al echipei etc.

Manolache şi Avram au refuzat ”Craiova lui Mititelu”

Avram, dreapta, preia ştafeta de la Marinescu, devenind unul din liderii echipei ploieştene
Avram, dreapta, preia ştafeta de la Marinescu, devenind unul din liderii echipei ploieştene

Doi dintre jucătorii Petrolului care au avut statut de titulari în sezonul recent încheiat, portarul Raul Avram și internaționalul de juniori Antoniu Manolache, au fost ofertați de către o nou-promovată în eșalonul secund- Universitatea 1948 Craiova.
Cei doi, liberi de contract în această vară, au acceptat, până la urmă, semnarea unor noi angajamente la Petrolul, fiind printre puținii care vor rămâne la echipă, din lotul care a încheiat sezonul, alături de Țicu, Bratu, Răuță.

Situaţia lui Hamza – incertă

Un punct sensibil al discuțiilor din această vară privind situația lotului de jucători este reprezentat de tunisianul Younes Hamza. Adus acum un an la Ploiești ca o mare certitudine pentru promovare, acesta a avut cifre catastrofale pentru pretențiile și ”CV-ul” său, nereușind să marcheze în Liga a II-a!

Hamza - pretenţii mari, realizări puţine
Hamza – pretenţii mari, realizări puţine

Mai mult, tunisianul a fost ”sursa” anumitor probleme, ultima etapă neregăsindu-l în lot, dar Hamza nu este deocamdată pe lista celor de care Petrolul se va despărți. Asta pentru că ”liderul salariilor” (are cel mai mare contract la Petrolul și, foarte probabil, a fost cel mai bine plătit jucător din România, sezonul trecut, la nivelul Ligii a II-a) mai are angajament ferm încă un sezon și nu pare dispus să renunțe la contractul cu Petrolul.