V. Stoica

Cel puțin doi șoferi care s-au aflat pe drumurile publice din județul Prahova au fost, miercuri, 19 august, adevărate pericole pentru ceilalți participanți la trafic!
Potrivit IPJ Prahova, miercuri, puțin după orele prânzului, polițiștii din cadrul Secției Rurale Valea Călugărească, aflându-se în localitatea Drăgănești, s-au sesizat cu privire la producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale. Din verificările efectuate la fața locului, a reieșit faptul că șoferul are permisul de conducere suspendat și, mai mult decât atât, mirosea a alcool. Testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au întocmit dosar penal conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului.
Miercuri seară, în jurul orei 22.00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Barcănești au observat în trafic, în satul Românești, un autoturism care se deplasa sinuos, șoferul fiind oprit pentru a fi verificat. Și acesta mirosea puternic a alcool, iar la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 1,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul aflat la volan a refuzat, însă, recoltarea de probe biologice de sânge și s-a ales cu dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.