* Secții din alte patru spitale din județ vor primi pacienți confirmați cu coronavirus

N.Dumitrescu

Așa cum anticipam ieri, astăzi, județul Prahova a trecut de borna cu numărul 2000  din perspectiva  numărulu persoanelor confirmate cu noul virus, ba chiar a depășit-o! Potrivit informațiilor oficiale transmise astăzi de către Instituția Prefectului Prahova, de la începutul epidemiei, la nivelul județului au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 2.043 de persoane. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 103 persoane, ceea ce a clasat, din nou, Prahova pe primul loc, la nivel național, pe lista județelor cu cel mai mare număr de noi îmbolnăviri cu noul virus, distinct, dintre cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 32 fiind reconfirmate pozitiv. Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 27 pacienți, dintre care 18 sunt ventilați, ultimul deces – al 83-lea până acum la nivelul județului –  fiind în cazul unui bărbat, în vârstă de 71 de ani, cu comorbidități.

Ca urmare a supraaglomerării spitalelor și secțiilor destinate tratării pacienților COVID-19, dar și pe fondul tendinței de creștere de la o zi la alta a numărului de cazuri nou confirmate, prin Ordin al ministrului Sănătății a fost luată decizia ca alte patru spitale din Prahova să aibă secții distincte pentru persoanele infectate cu noul coronavirus. Potrivit Instituției Prefectului Prahova, acestea sunt în Băicoi, Florești, Breaza și Câmpina, toate cumulând aproximativ 120 de locuri. ”Aici vor fi tratați doar pacienți asimptomatici care au nevoie de îngrijire medicală și cei simptomatici, dar cu forme ușoare ale bolii. Secția de la Breaza a fost deja amenajată și va putea primi, momentan, 20 de pacienți, la secția Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina sunt tratați, în prezent, pacienții depistați pozitiv în focarul identificat în această săptămână, iar celelalte două secții de la Băicoi și Florești sunt în curs de pregătire, conform precizărilor DSP Prahova”, se mai arată în comunicatul de presă transmis, astăzi, de Instituția Prefectului Prahova.

De adăugat că, până acum, în Prahova, pacienții confirmați cu coronavirus erau  tratați în unitățile sanitare din Câmpina, care este și spital-suport, în secțiile Spitalului Județean de Urgență Ploiești –  Boli Infecțioase, Pneumologie și ATI, plus Unitatea Mobilă din curtea instituției,  Spitalul CFR Ploiești.