Petre Apostol

Asociația Columbofilă Dolj „Ioan Gelu Gatejescu”, sub egida Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Porumbei din România, a organizat concursul Izium Național- unul dintre cele mai importante evenimente columbofile din ţară. Acesta a fost ultimul concurs de maraton al sezonului, la care au participat peste 700 de porumbei, de la 129 de crescători din judeţul Prahova. În total, au participat peste 13.000 de porumbei, de la 469 de crescători de porumbei, iar reprezentanții prahoveni s-au regăsit printre primii din ţară.
Lansarea din Prahova a avut loc la Plopeni, sub coordonarea preşedintelui Asociaţiei Crescătorilor de Porumbei Prahova, Florin Bilan. Primul din judeţ a fost Daniel Zidaru, care a ocupat locul 12 la nivel naţional, în vreme ce al doilea a fost Ion Tănăsescu (locul 14 la general), iar al treilea – Ambiţia MMA (Mădălin Tănase, locul 24 la general).
Pe primul loc în clasamentul general s-a situat Sandu Istrate, din Olt.
„A fost foarte bine pentru crescătorii de porumbei din Prahova. Cu toţii am fost mulţumiţi, mai ales ţinând cont de distanţa foarte mare pe care au avut-o de parcurs, aproape 1000 de kilometri. Am avut reprezentanţi între primele 50 de locuri, cu participanţi din 24 de judeţe. Pentru noi a reprezentat şi un nou început, deoarece, până acum, concuram pe zona Ardealului. Am încheiat, astfel, cu bine sezonul pe care am fost nevoiţi, din cauza pandemiei, să-l prelungim”, ne-a declarat Florin Bilan, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Porumbei Prahova.

Confirmare pentru Crescătoria Ambiţia MMA

ambitia-mmaDe remarcat faptul că porumbelul sosit pe locul al treilea la Izium Naţional, aparţinând Crescătoriei Ambiţia MMA, de care se ocupă Mădălin Tănase şi Vasile Moldoveanu, a îndeplinit categoria Maraton Grand Prix, participând la două concursuri de maraton. Acesta participase anterior, în luna iulie, la Harkov Naţional, la care sosise pe locul 43 din judeţ.
Despre concurs, Mădălin Tănase – care se mai ocupă şi de Academia de Lupte „Ambiţia Mădălin” – ne-a spus: „A fost o competiţie foarte grea pentru porumbei, cu temperaturi foarte ridicate şi vânt puternic. În aceste condiţii, suntem foarte mulţumiţi de faptul că toţi cei zece porumbei lansaţi de noi au ajuns cu bine la sosire şi am avut unul chiar pe locul al treilea din judeţ”.
La Harkov Naţional, porumbelul de la Crescătoria Ambiţia MMA a parcurs 968 de kilometri, în vreme ce la Izium a străbătut 978 de kilometri.
Urmează acum încă două concursuri de fond, în finalul sezonului, chiar la sfârşitul acestei săptămâni, înainte de a începe sezonul pentru pui.