Violeta Stoica

Un nou semnal de atenționare prin sistemul Ro Alert a fost transmis, ieri, în jurul prânzului, pe raza comunei Telega, prin care locuitorii erau informați că în zona centrală a localității s-a semnalat prezența unei ursoaice cu doi pui.
Locuitorii au reacționat pe facebook după primirea mesajului, unul dintre cei care au relatat incidentul fiind și sociologul Mirel Palada.
Localnicii au povestit cum cu câteva zile în urmă, un urs a mâncat un porc dintr-o gospodărie, în care a distrus și o toaletă din curte, iar Mirel Palada, aflat la Telega în momentul transmiterii alertei, a relatat pe pagina sa de socializare evenimentul local: “Subiectul alertei: o ursoaică cu doi pui în centrul Telegii. Ups. Ursoaică. Ups. Telega. Ups. Centrul Telegii. Iar eu stau foooarte aproape de centrul Telegii. Practic în centru. Și tocmai mă pregăteam să mă duc pe jos pînă în Centru să iau niște miere. Înțelegeți voi? Urs. Miere. Palada pe jos, în șlapi, cu punga cu miere. Combinația ideală. Bombă waiting to happen. Parcă vedeam știrea mîine în presa deontoloagă: BREAKING NEWS! Fostul purtător de cuvînt al Guvernului, controversatul Mirel Palada, a fost sfîșiat de ursoaică în centrul localității Telega. Asupra victimei s-au găsit 4 borcane de miere polifloră. Click AICI pentru a vedea pozele cu victima însîngerată. Atenție! Cititorii sensibili sînt sfătuiți să se abțină. PS: Specialiștii britanici consultați de publicația noastră consideră că de fapt mierea nu era polifloră, era de rapiță. Deci cu grijă. Deci să evităm breaking newsurile cu Palada pe post de sendviș pentru urși. Dar cum să pierd, totuși, mierea? Păcat de miere. Vine omul ăla tocmai din Cîmpina să mi-o aducă. Și într-o zonă cu urși. Gata. S-a rezolvat. Am găsit soluție. M-am dus cu mașina… Nu era ursoaica. Era doar mașina de miliție, care dădea niște amenzi unora pentru parcare”.