Sezonul 2020-2021 va aduce la start multe nume noi în rândul antrenorilor principali din eşalonul secund, printre care şi foştii internaţionali Viorel Moldovan şi Adrian Iencsi care au preluat Petrolul, respectiv Rapidul.
După ce au ratat promovarea la finalul play-off-ului în şase disputat în sezonul de abia încheiat, FC Petrolul Ploieşti şi FC Rapid 1923 au decis să apeleze la antrenori cu nume din fotbalul românesc.
O altă echipă din Capitală şi-a anunţat noul staff tehnic pentru ediţia 2020-2021 în cursul acestei săptămâni. Este vorba de Metaloglobus, care a rămas fără antrenor după despărţirea de ploieșteanul Marius Măldărăşanu. Alegerea grupării din Pantelimon a fost Gabriel Manu, fost secund al lui Laurenţiu Reghecampf la Al Wasl.
Alte două cluburi au schimbat antrenorul în această săptămână, CS Aerostar Bacău şi Viitorul Pandurii. Băcăuanii au ajuns la un acord cu Cristian Lupuţ, cel care în sezonul trecut a pregătit-o pe Viitorul Pandurii, în timp ce a doua echipă şi-a rezolvat golul rămas pe banca tehnică prin instalarea lui Victor Naicu.
Săptămâna viitoare, FRF va anunța și programul competițional, precum și sistemul în care se va juca eșalonul secund, existând propuneri pentru trecerea la 2 serii! Totuși, foarte probabil, în condițiile în care Pandurii ar putea să se retragă în Liga a III-a, sunt șanse mari să se meargă pe același regulament, cu 20 de echipe, 39 de etape, fără play-off, asta, desigur, dacă nu vor fi din nou ”evenimente neprevăzute”, așa cum s-a întâmplat sezonul trecut, când coronavirusul a schimbat total situația.

Echipele participante în Liga a II-a:

Petrolul
Rapid
U Cluj
Farul
Mioveni
Turris Tr. Măgurele
U Craiova 1948
Metaloglobus
Gloria Buzău
Viitorul Târgu Jiu
Dunărea Călărași
Ripensia
CSM Reșița
Concordia Chiajna
Csikszereda
ASU Poli Timișoara
Aerostar Bacău
Unirea Slobozia
CSM Slatina
Comuna Recea
Pandurii Tg. Jiu –
participare incertă

SISTEM COMPETIȚIONAL

*Primele două clasate vor promova direct în Liga 1 .
*Ocupantele locurilor 3 și 4 vor susține baraj, tur-retur, cu echipele de pe locurile 13-14 din Liga 1 .
* Ultimele 5 echipe din clasament vor retrograda.