F.T.

În ziarul de ieri ne iluzionam că, parcă, parcă, prahovenii încep să înţeleagă riscurile la care se expun – şi implicit că riscă să îi îmbolnăvească şi pe alţii – în contextul în care în mijloacele de transport în comun nu poartă mască.
Şi mai aminteam că numai 11 călători au fost amendaţi fiindcă nu purtau mască în mijloacele de transport în comun, în urma unor controale efectuate marţi, 4 august. Totodată, mai avertizam: „Dar, să nu ne grăbim…”.
Nu ne-am grăbit.
Iar drept argument al faptului că nici acum, într-al doisprezecelea ceas, unii nu iau în serios această pandemie este un comunicat al IPJ Prahova, în care se precizează: „Polițiștii din cadrul Serviciul Rutier Prahova au organizat miercuri, 5 august, o nouă acțiune pentru verificarea modului de respectare a normelor de protecție individuală, în mijloacele de transport în comun. În cadrul activității au fost controlate 220 de autovehicule, dintre care 80 destinate transportului public de persoane. În urma controalelor, au fost aplicate 21de sancțiuni conform Legii 55/2020 (pentru persoane care nu respectau obligația de a purta mască de protecție) și 57 de sancțiuni pentru diferite abateri de la legislaţia rutieră”.
Aşadar, marţi, doar 11 persoane amendate fiindcă nu purtau mască, miercuri – 21.
Ce va aduce ziua de mâine, Dumnezeu cu mila! Că minte nu ne bagă în traistă.
Şi nici nu ne pune mască…