• Focar nou, la Trezoreria Ploiești

N. Dumitrescu

Conform situației trasmise ieri, de la începutul epidemiei, la nivelul județului au fost confirmate ca infectate cu noul virus un număr de 2.195 de persoane, dintre care 61 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Potrivit comunicatului Instituției Prefectului Prahova, dintre persoanele nou confirmate, cinci sunt angajate în cadrul unui serviciu al unei instituții publice de pe raza județului Prahova. Din sursele noastre, este vorba despre angajați ai Trezoreriei Ploiești, în urma confirmării rezultatelor fiind dispusă realizarea unei anchete epidemiologice, respectiv indentificarea și testarea persoanelor care au intrat în contact cu aceștia. Menționându-ne că unitatea respectivă a fost dezinfectată, sursa noastră ne-a precizat, ieri, că ”Trezoreria Ploiești funcționează în continuare, cu respectarea tuturor normelor de protecție sanitară”. De adăugat că din documentul transmis de Instituția Prefectului Prahova mai reiese faptul că numărul total de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 14.688, iar de la intrarea în vigoare a Legii 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 120 de decizii de izolare și 1.100 de decizii de carantină.
Conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a trei persoane de sex masculin- cu vârste de 63, 69 și 74 de ani- și a două persoane de sex feminin, cu vârstele de 58 și 82 de ani, toți pacienții prezentând comorbidități, în total, la nivelul județului fiind înregistrate 93 de decese.
La nivel național, până ieri, 4 august, au fost confirmate 55.241 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În urma testelor efectuate, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.232 de cazuri noi de persoane infectate, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.