Rodica Paraschiv
Deputat PSD Prahova

Alegătorii vorbesc despre dorința reînnoirii clasei politice. Politicienii vorbesc, la rândul lor, despre această nevoie de oameni noi, imaculați, în partidele din România. Unele partide se reînnoiesc din plin, cu oameni transferați de la alte partide, care își pierd pe drum “roșeața” și se transformă, numai buni de adoptat la capătul opus al eșichierului politic…
Fiecare dintre noi dorește oameni noi în viața politică. În fiecare campanie electorală, partidele ies cu candidați prezentați drept curați, fără istoric pătat în activitatea lor, dar deseori se demonstrează, mai devreme sau mai târziu, că nu este chiar așa.
La alegerile locale programate pentru toamna acestui an, PSD Prahova are mulți oameni noi. Chiar noi, neimplicați politic până acum. Pornind de la Ploiești spre Slănic, prahovenii vor trece printr-o perioadă de maximă expunere vizuală, în care toate partidele își prezintă candidații pentru locale.
Partidul Social Democrat vine la aceste alegeri în fața electoratului din zonă cu oameni care nu au mai fost implicați în viața politică. Doi tineri entuziaști, muncitori, care s-au ridicat pe picioarele lor în profesiile pe care le au – candidații PSD pentru funcția de primar al comunei Păulești și primar al orașului Plopeni.
Valeriu Florea, candidatul Partidului Social Democrat la funcţia de primar al oraşului Plopeni, este un tânăr jurist de 35 de ani, licențiat în Drept. Tinereţea şi pregătirea sa profesională garantează că va fi un primar cu putere de muncă şi elan, un edil corect, cinstit şi bine pregătit pentru această funcţie.
Studiile sale juridice, dar şi experienţa de mediator, fac din el un foarte bun analist al situaţiilor, al caracterelor umane, iar calităţile lui individuale îi evidenţiază flexibilitatea, adaptabilitatea şi puterea de soluţionare a oricăror situaţii. Și, tocmai prin prisma profesiei sale, este un om de echipă, așa cum ar trebui să fie toți oamenii din administrația locală, aproape de comunitatea lor!
Și la Păulești, Mădălin Balcan, candidat al Partidului Social Democrat la funcţia de primar al localității, este un tânăr de 36 de ani, născut și crescut în Păulești.
Și el a demonstrat până la această vârstă că este ambițios și își face treaba temeinic, indiferent de situație. Absolvent al Facultăţii de Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi, acum este doctorand la Facultatea de Medicină Veterinară Iaşi.
Un tânăr care se ghidează după două devize sănătoase – „Creşte speranţă şi vei aduce curaj” şi „Ajută oamenii şi vei dezvolta atât comunitatea cât şi pe tine” – lucruri învăţate de la profesorii şi mentorii săi şi însuşite atât în comportamentul, cât şi în mentalitatea sa.
Oameni tineri, pregătiți, dornici de schimbarea comunităților lor.
Noi, românii, avem conducătorii pe care îi votăm și depinde doar de cetățenii fiecărei comunități locale ce fel de conducători își doresc!