În actualul context al pandemiei de coronavirus, Federația Română de Tenis a decis reprogramarea, la o dată ce va fi stabilită ulterior, a Campionatelor Naționale pe Echipe din luna August – Campionatele Naționale pe Echipe U10 (programate, inițial, pe 17 august) și Campionatele Naționale pe Echipe U14 (programate, inițial, pe 31 august).
De asemenea, s-a mai decis anularea edițiilor din acest an ale Campionatelor Naționale Intercluburi pe Echipe de Dublu (CNIED) la categoriile U12, U14 și U16, programate să înceapă în 7 septembrie.
În privința Campionatelor Naționale pe Echipe de la categoriile U18 (5 octombrie) și Seniori (28 septembrie), există posibilitatea ca și datele lor de desfășurare să fie modificate.

Reprezentantele prahovene de la campionatul U16, eliminate

În această săptămână, la Oradea, se dispută Campionatele Naționale Individuale de Tenis, iar la feminin au fost prezente și trei sportive de la CSȘ Ploiești. Două dintre acestea, Irina Iurea și Sabina Iurea, au evoluat în calificări, prima dintre ele fiind cap de serie nr. 11, în vreme Alexia Iancu a fost direct acceptată pe tabloul principal, ca urmare a clasamentului național.
În calificări, Sabina Iurea a pierdut în primul tur, cu Maria Gașpar, de la CS Sport 4 Fun Timișoara, scor 6-3, 3-6, 3-6, iar Irina Iurea a cedat în ultimul tur preliminar, în disputa cu Maria Aldea (CSȘ 6 București), scor 4-6, 1-6, după ce trecuse de Isabelle Turturea (CS Kofe), scor 6-2, 6-2.
Astfel, Alexia Shara Iancu a fost singura reprezentantă a CSȘ Ploiești pe tabloul principal, însă nu a reușit să treacă de primul tur, cedând confruntarea cu Alexia Trașcă (Asociația Tenis Club Bright), scor 1-6, 5-7.