Jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan (locul 92 WTA) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Praga (Cehia), fiind prima competiție la care participă după perioada de pauză forțată din cauza pandemiei de coronavirus.
Sportiva din Sinaia a învins-o, în primul tur, cu un dublu 6-1, pe australianca Storm Sanders (275 WTA, lucky loser), la capătul unui meci care a durat o oră şi 16 minute. Ieri, Ana Bogdan ar fi trebuit să se confrunte cu ucraineanca Lesia Tsurenko (locul 133 WTA), care o eliminase, în runda inaugurală, pe a cincea favorită a turneului – rusoaica Ekaterina Alexandrova, scor 6-2, 6-4. Dar, Tsurenko s-a retras din competiție, astfel că jucătoarea prahoveană a avansat direct în sferturile de finală, unde urmează să o întâlnească pe Kristyna Pliskova, din Cehia.
Aflată pe locul 69 WTA, Kristyna Pliskova a trecut, pe rând, de compatrioata sa, Linda Fruhvirtova (locul 820 WTA), scor 6-2, 7-5, respectiv de a doua favorită a turneului, croata Petra Martic (locul 14 WTA), scor 6-1, 7-5.
Pentru prezența în sferturile de finală, Ana Bogdan și-a asigurat un premiu de 5.000 de dolari și 60 de puncte în clasamentul mondial.