F. T.

În perioada 31 iulie – 2 august a.c., poliţiştii prahoveni, împreună cu jandarmi, reprezentați ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Direcției de Sănătate Publică şi ai altor insituţii au acţionat în sistem integrat pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, luând în considerare creșterea exponențială zilnică a numărului de persoane infectate.
Potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, “au fost derulate acţiuni pentru limitarea răspândirii virusul SARS-COV-2, poliţiştii acţionând pentru informarea cetățenilor cu privire la obligaţia purtării măştii de protecţie, precum şi pentru instruirea agenţilor economici vizaţi de restricţionarea programului de funcţionare, măsură impusă începând cu data de 2 august a.c. În cadrul activităților au fost controlate peste 450 de obiective/locații (societăți comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate peste 2800 de persoane și verificate peste 1.800 de autovehicule (dintre acestea peste 400 de mijloace de transport public în comun), totodată fiind efectuate verificări la peste 260 societăți comerciale. Au fost aplicate, în total, peste 600 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 260.000 de lei”.
De exemplu, numai sâmbătă şi duminică, în urma unei ample acţiuni derulate la Cheia, au fost legitimate peste 750 de persoane și verificate peste 400 de autovehicule, totodată fiind efectuate verificări la 13 societăți comerciale. Au fost aplicate în total peste 70 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 18.000 de lei.