Finalul de sezon al eșalonului secund se joacă, de mâine, cu cele 5 etape din play-off, dar și la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne! UTA a dat în judecată Federația Română de Fotbal, cu scopul de a-și recupera punctele pierdute prin înjumătățire înainte de intrarea în play-off-ului de promovare din Liga 2, ce debutează chiar mâine.
Audierea a avut loc prin video-conferință, anunță Sport Arad. Avocații UTA-ei și-au susținut cauza de la Cluj, cei ai Federației, Adrian Stângaciu și Paul Ciucur, au adus argumentele lor de la București, iar judecătorul englez a mediat totul de la sediul TAS, de la Lausanne (Elveția).
Cazul va fi judecat de un singur oficial al TAS, englez, care a anunțat că verdictul urmează a se da astăzi, cu puține ore înainte de primul fluier al partidei UTA – Petrolul, care are loc sâmbătă, de la ora 17:00, în cadrul primei runde a play-off-ului, în cazul unui răspuns favorabil celor de la UTA (puțin probabil, se spune, în mediile FRF), revenindu-se la punctajele inițiale (arădenii ar avea 50 de puncte).
Clasament play-off-ul Ligii 2:
UTA Arad 0 0 0 0 0-0 25p
CS Mioveni 0 0 0 0 0-0 20*
Turris Oltul Tn. Măgurele 0 0 0 0 0-0 20*
Campionii FC Argeş 0 0 0 0 0-0 19
Petrolul Ploieşti 0 0 0 0 0-0 19
Rapid 0 0 0 0 0-0 19*
*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.
**locurile 1 și 2 promovează direct în Liga 1 la finalul play-off-ului, iar clasata pe 3 merge la barajul pentru promovare/menținere în Liga 1 împotriva echipei situate pe locul 6 în play-out-ul Ligii 1.

Astra rămâne fără drept de participare în UEFA

Tribunalul Arbitral al Sportului a respins contestația formulată de AFC Astra (ocupanta locului 3 în clasamentul la zi al primului eșalon) împotriva deciziei Comisiei de apel pentru acordarea licenței cluburilor, prin care s-a refuzat acordarea licenței UEFA pentru sezonul 2020-2021.
La data de 5 iunie 2020, Comisia de apel din FRF a menținut hotărârea instanței de fond de refuzare a licenței UEFA, pentru încălcarea criteriului financiar din Regulamentul național de licențiere a cluburilor, respectiv pentru existența unor datorii financiare restante la data de 30 aprilie 2020 către alte cluburi, către angajați și către asigurările sociale și autoritățile fiscale.