Bărbatul este angajat al Grupării Mobile „Matei Basarab” Ploieşti!

F. T.

În baza unei delegări a Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale ai IPJ Prahova au derulat ieri, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Generale Anticorupţie, şapte percheziții în județ, respectiv cinci în Ploiești și două în Plopeni.
Acţiunea – potrivit primelor informaţii primite de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova – a vizat “o grupare specializată în trafic internațional cu auto furate din străinătate. Sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de infracțiuni de înșelăciune, tăinuire, fals și uz fals”.
La acţiunea amintită au mai participat şi angajaţi ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Prahova, întrucât – potrivit poliţiei prahovene – sunt suspiciuni legate de infracțiuni de corupție (luare de mită, dare de mită).
În contextul implicării procurorilor militari şi a lucrătorilor DGA în anchetă, era lesne de înţeles că nu este exclusă posibilitatea să fie implicat în trafic şi angajat/ angajaţi din cadrul structurile MAI.
Confirmarea a venit de la căpitanul Laurenţiu Florea, purtător de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi “Matei Basarab” Ploieşti, care ne-a declarat că, într-adevăr, ieri “ni s-a comunicat efectuarea unei percheziţii la domiciliul unui subofiţer angajat al instituţiei noastre, originar din oraşul Plopeni, în legătură cu fapte penale săvârşite în afara serviciului. Încă nu cunoaştem calitatea procesuală a acestuia. (…) Instituţia Jandarmeriei este prima interesată de lămurirea tuturor aspectelor cercetate şi va asigura întreg suportul instituţiilor abilitate (să cerceteze acest caz – n.n.)”.
Jandarmul vizat de către anchetatori este angajat la Gruparea Mobilă de Jandarmi “Matei Basarab” Ploieşti din anul 1999 şi se pare că în timpul liber se ocupa cu… tractări auto!
În urma perchezițiilor care au avut loc ieri dimineață, au fost duse la audieri 20 de persoane suspectate că fac parte din gruparea specializată în traficul cu autoturisme furate din străinătate. De la locațiile vizate au fost ridicate mai multe bunuri susceptibile a proveni din activitatea infracțională, precum telefoane și înscrisuri (documente specifice înmatriculării de vehicule, contracte de vânzare-cumpărare, facturi). Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor săvârșirii faptelor și luarea măsurilor legale.