Andrei Nicolae
Deputat PSD Prahova

Aș crede în Victor, dacă n-aș mai fi crezut o dată!
Aș crede și în Pro, dacă n-aș ști că scopul lor e lista încă o dată!
Dar eu sunt „pesedist” de la 18 ani! Cei mai frumoși ani i-am oferit acestei echipe și cele mai frumoase realizări le-am avut aici. Am câștigat, am pierdut, am și reușit, am și eșuat, dar eu cu soarta asta mă împac.
De fiecare dată când am candidat am venit în fața dumneavoastră cu proiecte de guvernare locală sau națională. De fiecare dată m-am prezentat alături de o echipă în care am crezut și care a performat atunci când ați învestit-o cu încredere.
Unde am greșit m-ați corectat, unde am exagerat m-am moderat, unde n-am știut v-am întrebat, unde am avut dubii am mai cercetat, de aceea am votat numai în cunoștință de cauză, iar cuvântul dat a fost cuvânt dat. Ușa mea a fost mereu deschisă, la fel și telefonul. Nu a fost nu, iar da a fost da.
Văleniul, Izvoarele sau Poseștiul s-au transformat în bine în ultimii ani sub conducerea unor consilii locale și a unor primari PSD, iar asta se vede cu ochiul liber. Județul Prahova a cunoscut investiții la toate capitolele sub o conducere majoritar social-democrată. Nu cred că este localitate care să nu fi avut parte de parteneriate pentru dezvoltarea proiectelor locale. Și asta e trecut negru pe alb în zeci de hotărâri de consilii.
Sunt astăzi unii care părăsesc corabia din cauza unor valuri care au aruncat puțină apă peste bord. Se știe în general cine pleacă primii în astfel de cazuri. Partea bună este că acum se văd adevăratele caractere, frica ne arată micimea unor foști colegi la fel cum vanitatea ne-a devoalat fățărnicia altora care au primit de-a lungul timpului suținere și au fost investiți cu diverse demnități.
Cu toate acestea, indiferent de ce parte a mesei vom mai sta în viitor – căci politica e mereu surprinzătoare – știm și noi că în orice culoare se vopsește un trădător rămâne totuși un trădător, că un vânzător își negociază mereu prețul, iar un ipocrit își va umfla mereu potențialul electoral.
În rest, rămân același, nu fac naveta la Văleni ca să aflu cum ne este viața aici sau pe Valea Teleajenului. Sunt și voi rămâne un om simplu, dedicat comunității, nu funcției temporare. La fel ca și până acum, nu voi împroșca pe nimeni cu noroi, dar nici nu voi rămâne pasiv în fața bădăranilor și mincinoșilor.
În aceste momente, sănătatea fiecăruia este tot ceea ce contează și trebuie să fim puțin mai atenți la cei din jur pentru a ne proteja dar dacă situația ne va permite, în curând voi veni alături de colegii din zonă, ca de fiecare dată, cu o campanie constructivă, cu bunul simț al dialogului, cu propuneri realiste și fără atacuri la persoană.
Sigur, nu a fost totul perfect, dar cine este perfect? Nu am reușit să facem tot ce ne-am propus dar fiecare proiect, reușit sau mai puțin reușit, are povestea lui și cine vrea să o asculte o va afla pe îndelete.
Avem o echipă bună de candidați, avem proiecte frumoase pentru fiecare localitate, am învățat din fiecare greșeală și suntem determinați să înlăturăm dezinformarea și să apărăm drepturile și libertățile fiecăruia. Pentru că știm că la final tot noi rămânem aici să ne rezolvăm adevăratele probleme și să ne dezvoltăm localitățile, iar naveștilor și traseiștiilor le stă bine cu drumul.
Nu facem niciun pas înapoi, nu ezităm niciun moment să continuăm ceea ce am început pentru că știm că, împreună, totul e posibil!