Deși erau doriți la Metaloglobus București (cazul lui Marius Măldărășanu), respectiv CSO FIliași (Nicolae Constantin), antrenorii prahoveni au preferat să încheie ”aventurile” la aceste două echipe, chiar dacă sunt momentan ”pe liber”.
Măldărășanu (45 de ani) nu mai este antrenorul echipei Metaloglobus, după ce contractul i-a expirat din data de 31 mai și nu a mai fost prelungit, deși pe timpul campionatului Ligii 2, Măldărășanu și conducerea clubului bucureștean ajunseseră la un acord cu privire la o nouă înțelegere. Fostul mijlocaș al Rapidului a vorbit pentru Liga2.ro despre problemele care au apărut între el și Metaloglobus și de ce nu s-a mai semnat prelungirea: ”Ne înțeleseserăm pentru sezonul următor, dar au fost anumite aspecte asupra cărora nu am mai căzut de acord”.
Marius Măldărășanu a fost instalat pe banca tehnică a echipei Metaloglobus în luna iunie a anului 2019, la începutul sezonului. A condus echipa în 23 de meciuri de Liga 2 și a înregistrat zece victorii, șapte egaluri și șase înfrângeri, totalizând 37 de puncte, cu el antrenor, bucureștenii obținând cea mai bună clasare din istoria sa: locul 7 în Liga 2. În ediția trecută a eșalonului secund, când în partea a doua campionatului pe bancă s-a aflat actualul utist Laszlo Balint, echipa a terminat pe locul 9.
„Nu am avut discuții cu niciun antrenor până la acest moment. Urmează. Am luat în calcul de la început varianta ca Marius să rămână, chiar mi-am dorit să continue. Am fost aproape să batem palma, o virgulă ne-a despărțit. Ușa a fost întotdeauna deschisă, am avut o colaborare bună timp de un an cu Marius Măldărășanu, este un antrenor bun și eu am și insistat către patronat să prelungim, deci ușa a rămas deschisă, ca dovadă că nu am numit un nou antrenor”, a spus Marius Burcă pentru Liga2.ro.
De la Metaloglobus au plecat și o serie dintre jucătorii cu care Măldărăşanu lucrase la Astra 2 și pe care ”i-a luat cu el”, Găvârliță, Banu, Chiriac, Duminică și Nedelcovici, dintre aceștia ultimul fiind în discuții pentru a rămâne acolo.
nae-constantin-acso-filiasiȘi Nae Constantin a renunțat la Filiași, după doar un meci pe banca oltenilor, în cazul său fiind vorba despre probleme personale, care l-au făcut să plece. Așadar – aviz amatorilor, care caută antrenori ”în lună, stele, cornățele și cine știe unde” : doi tineri tehnicieni prahoveni sunt liberi!