N.Dumitrescu

Până pe data de 17 iulie, prahovenii încadrați în categoria populației cea mai vulnerabilă din punct de vedere social vor beneficia de produse alimentare și de igienă de la stat. Potrivit Instituției Prefectului Prahova, la nivelul județului este vorba despre 31.899 de persoane, categoriile de beneficiari fiind prevăzute în OUG nr.84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD, respectiv: familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza legislației în vigoare; familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei; persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane alimentedependente ( încadrate într-un grad de handicap grav sau accentuat), dar și în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate. În cazul alimentelor – care conțin produse de bază, precum ulei, zahăr, făină, orez, conserve, compot – este vorba despre prima tranșă, iar în cazul pachetelor cu produse de igienă – în care se regăsesc periuțe și pastă de dinți, săpun lichid, șampon și detergent- a doua tranșă.
În conformitate cu legislația electorală, procesul de distribuire a ajutoarelor trebuie finalizat cu o lună înaintea desfășurării alegerilor locale din data de 27 septembrie 2020.
Deja, Primăria Câmpina a anunțat și perioada de distribuire a pachetelor cu produsele menționate. Astfel, persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziția scrisă a primarului, dreptul la venit minim garantat și reprezentanții familiilor beneficiare de alocație pentru suținerea familiei se vor prezenta personal cu actul de identitate la punctul de distribuire pentru ridicarea pachetelor, după următorul program : 7-9 iulie, între orele 8.30-15.00; 14 – 16 iulie, între orele 08.30-15.00. Pachetele cu produse alimentare și de igienă vor fi distribuite la Cantina Colegiului ”Constantin Istrati”, situată pe Bd. Nicolae Bălcescu nr. 45, la ridicarea lor beneficiarii fiind obligați să poarte mască de protecție.