N. D.

În urma rezultatelor slabe înregistrate la Bacalaureat, contestațiile sunt şi în Prahova de ordinul… miilor. După cele două zile în care absolvenții de clasa a XII-a care au participat la examenul de maturitate au putut să conteste notele obținute, ieri, Inspectoratul Județean Școlar Prahova a făcut publică situația din județ. Astfel, un număr de numai puțin 2.434 de contestații au fost depuse după afișarea rezultatelor obținute de candidații prezenți la probele din sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat. Astfel, pentru proba scrisă de Limba și literatura română au fost depuse 932 de contestații, pentru proba obligatorie a profilului – 724, iar pentru proba la alegere a profilului și a specializării – 778. Reverificarea lucrărilor contestate se va realiza până pe data de 4 iulie, rezultatele finale urmând a fi făcute publice pe 5 iulie.
Contestațiile au putut fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00, dar și ieri, în intervalul orar 8:00 – 12:00.
Reamintim că, în Prahova, rata de promovare a examenului de Bacalaureat de către absolvenţii din seria curentă este 74,70%, iar pentru candidaţii din promoţiile anterioare – 26,60%, comparativ cu anul trecut, rata de promovare scăzând cu 3,92%.