N.D.

Prahovenii sunt încurajați să sesizeze, atunci când constată situaţii de competenţa acestei instituţii, reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Prahova, pentru că semnalele lor vor avea răspuns.
Cel puțin așa reiese dintr-o recentă acţiune a reprezentanților instituției amintite, care, în perioada 17- 24 iulie a.c, împreună cu cei de la Apele Române, au procedat la verificarea și monitorizarea modului de funcționare a stației de epurare a apei industriale de la Corlătești. Acțiunea de control a fost demarată în urma unor sesizări venite de la locuitorii din zonă, care au reclamat mirosul puternic de produs petrolier provenit de la stația de epurare menționată, precum și faptul că în zonă există cisterne care deversează în pârâul Dâmbu ape neepurate.
Potrivit Gărzii de Mediu, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că stația de epurare a evacuat ape uzate insuficient epurate, ceea ce a condus la degajarea unui miros persistent de produse petroliere, care a fost perceput până la o distanță de aproape 1,5 km.
Pe cale de consecință, comisarii de mediu Prahova au sancționat administratorul stației de epurare ape industriale Corlătești cu amendă contravențională în cuantum de 15.000 de lei.