Lunile de izolare, fără şcoală şi întâlniri cu prietenii, în urma restricţiilor impuse de pandemie, riscă să-i transforme pe cei mici într-o generaţie pierdută. Situaţia este dramatică mai ales pentru familiile sărace care nu au putut să asigure educaţia de la distanţă a minorilor. Este avertismentul societăţii pediatrice din Marea Britanie, care cere Guvernului planuri clare pentru revenirea copiilor pe băncile şcolilor în cel mai scurt timp, potrivit site-ului tvr.ro.
Peste 1500 de pediatri au semnat o scrisoare prin care cer guvernului un plan clar de redeschidere a școlilor. Ei avertizează că, dincolo de probleme emoționale, situația riscă să producă pe viitor inegalități greu de estompat, mai ales pentru cei mai săraci, care nu au avut mijloace pentru lecții la distanță.
În plus, spun pediatrii, școala oferă o structură esențială în dezvoltarea sănătoasă a celor mici. Îngrijorările britanicilor reflectă o problemă globală.
Ineditul acestei pandemii și a măsurilor impuse înseamnă că abia peste mai multe luni sau chiar ani se va putea vedea exact cât de mult i-a afectat izolarea pe cei mici. Pentru cei 1500 de pediatri semnatari ai scrisorii către guvern, un lucru este clar: decizia autorităților de a proteja persoanele în vârstă în detrimentul copiilor riscă să condamne o întreagă generație viitoare.