F.T.

Sub coordonarea procurorilor DIICOT Ploieşti, ofiţeri de la Serviciul Antidrog , jandarmi din Brăila şi judeţ au descins în patru locaţii din Prahova şi alte două din judeţul Brăila, la domiciliile unor persoane bănuite de implicarea în traficul cu etnobotanice.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Prahova, „din cercetări a rezultat faptul că, începând cu luna ianuarie 2019, şase membri ai unei grupări infracționale ar fi distribuit substanțele psihoactive către diferiți consumatori de pe raza celor două județe, până ieri fiind identificate peste 50 de persoane care ar fi cumpărat astfel de substanțe, pentru consum, de la membrii grupării”.
În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate aproximativ 330 grame de materie vegetală – susceptibilă că reprezintă noi substanțe psihoactive – două grame de substanță solidă, sub formă de cristal, două grindere, substanțe folosite la prepararea de produse psihoactive (acetonă, diverse cantități de ceaiuri de nalbă), ambalaje, bunuri și diferite ustensile folosite pentru traficul și consumul de substanțe psihoactive, precum şi şase telefoane mobile.
În dosarul penal instrumentat vor fi audiate 60 de persoane, urmând ca, în cazul fiecăreia dintre ele, procurorul de caz să dispună măsurile care se impun”.
În contextul în care, în urmă cu două săptămâni, tot la sediul DIICOT Ploieşti au fost conduse, de asemenea, pentru presupus consum de droguri, zeci de persoane, nu este exclusă ipoteza ca descinderile să fi avut loc în cluburi din staţiunile de pe Valea Prahovei.
Lucru pe care anchetatorii prahoveni urmează să îl confirme sau să îl infirme…