F.T.

Dacă scriem că nu este zi în care agenţii rutieri prahoveni să nu întocmească dosar penal pentru diverse abateri la regimul rutier, ne poate contrazice poliţia prahoveană. Deşi, ne cam îndoim.
Dacă ne hazardăm să afirmăm că ne îndreptăm spre vremea în care vom pune, fără semnul întrebării, „Ziua şi reţinerea”, acest lucru rămâne în coadă de peşte. Şi zicem Doamne fereşte să nu avem parte de aşa ceva în Prahova!
Aşa ceva cum s-a întâmplat şi în cursul săptămânilor precedente, cum s-a întâmplat…
Cum s-a întâmplat şi duminica trecută, când, „în jurul orei 21 – spun reprezentanţii IPJ Prahova – polițiștii din cadrul Secției Rurale Câmpina au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Șotrile un conducător auto a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale. (…). În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că şoferul autoturismului în cauză ar fi pierdut controlul volanului, intrând în gardul unui imobil. Totodată, s-a mai reţinut şi faptul că persoana în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie, iar la momentul testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat”.
Ce a urmat? În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducere sub influența alcoolului”. Iar în urma administrării probatoriului, a fost dispusă măsura reținerii conducătorului auto pentru 24 de ore.
Mai ieftin – în sensul că nu au fost reţinuţi – au scăpat doi şoferi prinşi în neregulă în cursul zilei de luni. Comunicat IPJ Prahova: „La data de 27 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției Rurale Florești au oprit în trafic, în localitate, un autoturism condus de un bărbat. Din verificările efectuate a reieșit faptul că persoana în cauză are permisul de conducere reținut.
În aceeași zi, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat în trafic, pe strada Mărășești din Ploiești, un bărbat care se deplasa la volanul unui autoturism, deși avea dreptul de a conduce suspendat.
În aceste cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”.