Rodica Paraschiv
Deputat PSD Prahova

Anul acesta, pe 4 iunie, am sărbătorit pentru prima dată, semi-oficial din păcate, Ziua Tratatului de la Trianon, o zi cu semnificații profunde pentru poporul român. Am sărbătorit-o și noi, prahovenii, la Parcul Constantin Stere de la Bucov, deși președintele Klaus Iohannis a refuzat să promulge această lege – inițiată de senatorul PSD Titus Corlățean – prin care se celebrează semnarea la 4 iunie 1920 a tratatului de pace prin care se consfințește unirea Ardealului cu România, la 1 Decembrie 1918!
Mai mult decât atât, după refuzul promulgării legii, la o zi după ce patrioții au celebrat împlinirea unui secol de la semnarea Tratatului de la Trianon, pe 5 iunie, președintele României a atacat la Curtea Constituțională legea votată de Parlament privind instituirea Zilei Tratatului de la Trianon!
Motivele puerile și răuvoitoare ale acestei inițiative de neînțeles pentru un președinte al României au fost dărâmate, miercuri, pe 15 iulie, chiar de judecătorii Curții Constituționale a României, care au respins obiecția de neconstituționalitate formulată de Klaus Iohannis!
Ce spune Curtea Constituțională: “În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și a constatat că Legea pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon este constituțională în raport cu criticile formulate.
Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României”.
Astfel, se demonstrează, încă o dată, că președintele României împiedică derularea normală a procesului legislativ, pentru că atacurile repetate și nejustificate ale lui Klaus Iohannis la legile aprobate de Parlamentul României nu fac decât să întârzie aplicarea acestora.
Exemplele sunt nenumărate, din păcate, iar această atitudine a președintelui Statului Român nu poate să fie decât dăunătoare românilor.
Dăunătoare și ofensatoare, pentru că – în cazul instituirii Zilei Tratatului de la Trianon – refuzul promulgării legii și, mai apoi, atacarea acesteia la Curtea Constituțională, denotă lipsa de respect a actualului președinte al României față de istoria neamului românesc!
Românii au dreptul să-și respecte înaintașii, au dreptul să își cunoască istoria și să-și celebreze eroii!
De aceea, domnule Klaus Iohannis, vă cerem, încă o dată, să deveniți, cu adevărat, președintele României! Să demonstrați că iubiți această țară și acest popor!