V. S.

Lucrurile par să meargă, cel puțin privind cifrele oficiale, din rău în mai rău în județul Prahova, în privința situației răspândirii noului coronavirus. Potrivit datelor oficiale, 880 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus în Prahova de la începutul epidemiei și până în prezent, dintre acestea 44 au decedat (două în 14 și 15 iulie), iar 170 au fost declarate vindecate și externate.
Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 19 pacienți (16 sunt intubați). Trei dintre pacienți sunt transferați de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca București, unul de la Spitalul Clinic Colentina și unul de la Târgoviște.
Pe de altă parte, însă, la Spitalul
Băicoi, situația se agravează. Potrivit informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în ultimele zile, a fost identificat un nou focar de infectare cu SARS-CoV2, la unul dintre spitalele orășenești de pe raza judetului, unde, până în prezent, au fost confirmate 9 persoane. În data de 7 iulie, a fost depistat primul caz pozitiv, la un medic, pe Secția Medicină Internă. Au fost identificați contacții direcți, de la care s-au recoltat probe în zilele de 8 și 9 iulie. În 11 iulie au fost recoltate probe de la restul personalului secției și de la 12 pacienți internați. În data de 14 iulie au venit rezultatele pozitive pentru patru asistente medicale, două infirmiere și doi pacienți. Măsurile luate au vizat externarea pacienților (cu recomandare de izolare și semnatura că au luat la cunoştință despre acest aspect), izolarea la domiciliu a personalului Secției Medicină Internă, dezinfecția secţiei.